Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 29. kolovoza 2016.

Jesu li pametni telefoni nove igračke za djecu?

pametni telefon mama dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako su se djeca ranije najradije igrala s lutkama, zvečkama ili drugim igračkama, sve više današnjih roditelja poseže za pametnim telefonima kao načinom da zaokupe djetetovu pažnju

Kada se nađu u situaciji da ne mogu smiriti uplakano ili nemirno dijete, sve više roditelja poseže za pametnim telefonima kao načinom da zaokupe djetetovu pažnju, pokazalo je novo istraživanje u kojem je sudjelovalo preko 1.600 majki.

Oprez, pametni telefoni mogu utjecati na razvoj vašeg djeteta

Iako su se djeca ranije najradije igrala s lutkama, zvečkama ili drugim igračkama, više od jedne od četiri majke priznalo je da djetetu dozvoli da se igra s mobitelom kako bi ga umirila ili zabavila. Tek 25 posto njih daje djetetu bočicu u takvim trenucima, dok samo nešto više od 20 posto majki da djetetu omiljenu igračku.

'Moja kći od godinu dana bolje kuži tehnologiju od mene'

Od oko 27 posto majki koje dozvoljavaju djeci da se igraju s pametnim telefonima, 40 posto njih ograničava tu vrstu zabave na deset minuta, ali oko 10 posto njih priznalo je da su dozvolili djeci da se igraju telefonom i do dva sata.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.