Vrtić Igre za djecu 19. siječnja 2019.

5 naj igraonica: Djeca uz pametne igračke uče o robotici i programiranju

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Izdvojili smo pet dječjih igraonica u Zagrebu i okolici koje se ističu svojom posebnošću, kreativnim ponudama i zabavnim aktivnostima. Bilo da kod kuće imaš malog znanstvenika, kreativca ili avanturista - pronašli smo za svakog ponešto!

U današnje vrijeme i ubrzani stil života, dječje igraonice pravi su spas za roditelje, ali i omiljeno mjesto mališana.

Pod stručnim vodstvom educiranih voditelja igraonica, djeca provode kvalitetno vrijeme u sigurnom okruženju birajući igre i aktivnosti uz razne interaktivne i zabavne sadržaje koji okupiraju njihovu pozornost te potiču maštovitost. Uz to, igraonice su idealno mjesto za proslavu rođendana.

Nekoliko je važnih prednosti dječjih igraonica:

  • Omogućuju sigurno odgojno okruženje u kojem se djeca mogu igrati i učiti
  • Potiču rani razvoj mozga kroz igru
  • Omogućuju djeci da stvaraju, izrađuju, promišljaju i rješavaju probleme
  • Pomažu djeci da nauče socijalne vještine, rješavaju konflikte, dijele i stječu nove prijatelje

Kako bi pomogli roditeljima u potrazi za igraonicama koje se svojom ponudom izdvajaju od 'klasičnog programa', odabrali smo njih nekoliko koje su prava mjesta za zanimljivu, uzbudljivu i maštovitu igru i učenje.

Šareni balon

 | Author: promo Foto: promo

Igraonica Šareni balon koja se nalazi u sklopu shopping centra Point u zagrebačkom naselju Vrbani, mjesto je sigurne i vesele igre, u kojem se djeca, uz brižni nadzor pedagoški educiranih teta, mogu igrati u labirintu s toboganom i trampolinom koji sadrži i zračne topove i stijenu za penjanje, a već je nadaleko poznat i Lebdeći nogomet koji i cure i dečki obožavaju.

Treba naglasiti i kako se u prostoru igraonice organiziraju rođendanske proslave u trajanju od dva sata i programom uz vesele animatore, zanimljive igre osmišljene prema dobi djece, slane i slatke grickalice i dvije vrste negaziranih sokova, CD s fotografijama, maštovite pozivnice i naravno - prema željama slavljenika.

Osim igraonice i proslava rođendana, organiziraju se i različite radionice, poput Znanstvene radionice u kojoj djeca otkrivaju važne uzroke i posljedice uz veliku dozu smijeha i zabave ili Gastro radionice u kojoj mališani imaju priliku sjeckati, guliti, dekorirati i degustirati slasne i mirisne zalogaje. 

"Imamo još puno aktivnosti, izvodimo lutkarske predstave, osmišljavamo evente, naši suradnici i prijatelji igraonice su poznati dječji psiholozi, liječnici pedijatri, liječničke studentske udruge kao Bolnica za medvjediće i Zubić, dječji zborovi, plesne skupine, doniramo rođendane ili partije, kod nas je uvijek veselo i zanimljivo. To je ta igraonica koju voliš", rekla nam je vlasnica igraonice Branka Vobner.

 | Author: promo Foto: promo

Najzanimljivija novost u igraonici je definitivno robotička radionica u kojoj uz 'pametne' igračke djeca na zabavan način uče kodirati igrice i sve zakonitosti vezane uz rješavanje logičkih zadataka ili programiranje kretanja robota.

"Pokret, tj. tjelesna aktivnost nam je jako bitna, pa je balansiranje robotom kuglom i interakcija koja uključuje brzinu i dobru motoriku pun pogodak za male buduće znanstvenike."

Naravno, roditelji su uvijek dobrodošli u igraonici"Smijemo se svakodnevno zajedno s djecom i roditeljima. Često možemo vidjeti koliko uživaju u zajedničkom spuštanju niz tobogan ili na malim nogometnim utakmicama u kojima sudjeluju tate i sinovi, a i djedovi često pokažu svoje umijeće driblanja."

Više informacija potraži na službenoj stranici igraonice, na njihovom Facebooku ili pozivom na broj 01 484 4299.

Obiteljska igraonica S10 

Ova velika igraonica sa zaista širokom ponudom sadržaja nalazi se u Vrapču, u ulici Bolnička cesta 34. Prostor je to od 200 kvadrata, s četiri tematske sobe:

  • sportska dvorana u kojoj je naglasak na sportskoj animaciji
  • disko i kino soba s projektorom, balon i dim mašinom te disko kuglama

 | Author: promo Foto: promo

  • soba igračaka prepuna Legića, plišanaca, te tematskim kutcima
  • glavna soba koja uključuje dvorac na napuhavanje, bazen s lopticama, trampolin, Play Station kutak (s naglaskom na igrice koje se upravljaju pokretima), pikado, stolni nogomet te elektronički dio s hoverboardovima, dronovima, autićima na akumulator i daljinski, paintball s laserima, sumo hrvanje...

"Imamo stvarno jednu široku ponudu: od rođendanskih proslava, do sportskih programa univerzalne sportske škole, škole plivanja na plivalištu Mladost, vježbanja za odrasle - s naglaskom na mame i tate s djecom gdje oni vježbaju, a istovremeno imaju veliki prostor u kojem mi animiramo djecu za vrijeme vježbanja, pa sve do radionica - kreativna radionica, Lego radionica i SuperSmart radionica za male znanstvenike. Imamo i programe za djecu s poteškoćama u razvoju", rekao nam je vlasnik Jurica Smolčić.

On govori kako se po raznolikoj ponudi razlikuju od drugih igraonica, ali i po tome jer su zaista prava obiteljska igraonica: "Obiteljski smo ušli u posao i doslovno radili igraonicu prvenstveno za našu djecu, a zatim su i ostali to prepoznali."

S obzirom da im je nova web stranica trenutno u izradi, više informacija možeš pronaći na njihovoj Facebook stranici ili kontaktom na broj 098 830 489.

Čarobna šuma

 | Author: promo Foto: promo

Kako stoji na službenoj stranici igraonice Čarobna šuma, 'nekoć davno postojala je malena šuma u kojoj su živjela čarobna stvorenja. Šuma je još uvijek tu, a danas u njoj slave rođendane, organiziraju lutkarske predstave, uče strane jezike, pjevaju, plešu i ludo se zabavljaju'.

Igraonica je smještena u ulici Braće Cvijića 15, na zagrebačkoj Knežiji, a na površini od 90m2 možeš pronaći sve što je potrebno da bi se tvoji klinci odlično zabavili, a to, naravno uključuje igre pod stručnim vodstvom odgojitelja, karaoke show, wii igre, stolni nogomet, mini disco, veseli poligon i još mnogo drugih zanimljivosti.

Osim klasične igraonice i organizacije čarobnih rođendana, Čarobna šuma nudi razne kreativne radionice za djecu, jezičnu školu, ritmiku, dramsku igraonicu, ali i rekreaciju za mame.

Saznaj više na njihovoj službenoj stranici ili posjeti njihovu Facebook stranicu.

Kid's World igraonica

 | Author: promo Foto: promo

'Uzbuđenje za djecu i odmor za odrasle!' Tako glasi geslo najveće igraonice na zatvorenom u Hrvatskoj koja se nalazi u sklopu shopping centra West Gate, a u kojoj je djeci dopušteno sve što ih najviše raduje: igranje, skakanje, vriska i galama, dok ukusne poslastice iz restorana i udobne fotelje maksimalno zadovoljstvo pružaju odraslima.

Kid's World nudi veliku igraonicu za djecu u dobi od 4 do 10 godina te male igraonice za mališane mlađe od četiri godine u kojoj djeca mogu boraviti uz pratnju roditelja. 

Osim četiri avanturistička područja na čak 4.000 m2, uz redovite priredbe i radionice, u dječju svakodnevicu unosi se šarenilo svih boja i raznolikost kroz brojne igre. Igraonica je opremljena najmodernijim uređajima i spravama za igru, od vulkana na koji se djeca mogu penjati do fun shooter arene od koje će dječja srca zasigurno brže zakucati.

Tu su i park za puzanje, velike Lego kocke i čarobni vrt, a oni koji vole pomalo divlju igru mogu uživati u spuštanju toboganom sa slobodnim padom - najbržem toboganu u Hrvatskoj, quad-pisti ili na trampolinima.

Naravno, igraonica nudi i organizaciju rođendana, a detaljnije informacije možeš pronaći na njihovoj stranici ili im poslati upit na mail adresu: info@kidsworld.hr

Juhuhu

 | Author: promo Foto: promo

Rođendaonica i igraonica Juhuhu smještena je u ulici Podbrežje VI 24, na Kajzerici u Novom Zagrebu, udaljena svega tri minute od Zagrebačkog velesajma, a organizira rođendanske proslave, jutarnju igraonicu te razne radionice za djecu u veselom i zabavnom okruženju, posebno uređenom prostoru samo za te prilike.

Naravno, svaki rođendan je dogovoren i usklađen sa željama slavljenika i roditelja, s ljubavlju osmišljen od prve do zadnje minute te kako kažu, poseban i drugačiji, uvijek uz nove i zanimljive igre, a u ponudi imaju čak pet paketa proslave rođendana.

Juhuhu jutarnja igraonica i družionica prvenstveno je namijenjena djeci koja ne idu u vrtić od 3 do 7 godina te mlađoj djeci uz prisustvo roditelja, a radi svaki radni dan od ponedjeljka do petka od 09:00 do 13:00, po potrebi  i do 14:00 sati. Uz to, imaju tri vrste radionica: likovnu radionicu, radionicu 'Lako je zavoljeti kemiju' te Juhuhu kreativce

Za više informacija posjeti njihovu službenu stranicu ili Facebook stranicu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • natasafekonja

    Pametne igračke su odlične za djecu. Ona koriste gadgete za učenje i budu pametnija. Ja volim da ponekad naručim neki mali gadget na bilo kojoj internetnoj stranici (www.svasta.hr ...) i onda gledam kako mi se dijete uči upotrijebiti taj poklon :). 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.