Vrtić Dijete u vrtiću 05. lipnja 2018.

Teta Vesna napisala je himnu za vrtić koju sva djeca obožavaju

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Teta kreativka je teta koja svakodnevno uvodi vaše dijete u svijet mašte, potiče ga na kreativnost i stvaranje. Pročitajte priču o Vesni Kartuš, finalistici u kategoriji Naj teta kreativka i glasujte za svog favorita!

Kako bismo zahvalili našim odgajateljima u vrtiću na svemu što rade za našu djecu, ali i olakšali im posao barem malo, Pampers Pants i Klokanica odlučili su organizirati natječaj u kojem smo vam dali priliku da prijavite svoju i djetetovu naj tetu iz vrtića i pokažete da je vaša teta NAJ teta! Pozvali smo vas da opišete najbolju odgojiteljicu ili odgajatelja, i na temelju vaše priče izabrali smo po tri finalista u tri kategorije: teta kreativka, teta pričalica, teta treći roditelj.

Možda te zanima... Počelo glasovanje: Odaberite Naj tetu iz vrtića! Vrtić

Teta kreativka je teta koja svakodnevno uvodi vaše dijete u svijet mašte, potiče ga na kreativnost i stvaranje. Zbog nje naši mališani crtaju i slikaju, upoznaju šareni svijet bojica, pastela, tempera i plastelina. Zbog nje koriste svoje vrijedne ručice kako bi izradili najljepše uspomene na vrtićke dane. Zbog nje je vrtić djeci prva pozornica, mjesto na kojem uče pjevati, plesati i glumiti.

Pročitajte priču o finalistici u kategoriji Naj teta kreativka i pomozite nam da odaberemo "NAJ tetu - teta kreativka".

Za tetu Vesnu glasujte klikom na Like!

Vesna Kartuš

Dječji vrtić "Kapljica", Poljanica Bistranska

Priča kojom je nominirana:

Dragi klokanići, teta Vesna spada u sve tri kategorije. Tetu Vesnu izvrsno poznajem - teta Vesna moja je mama. Radi kao teta u vrtiću cijeli život. Oduvijek mi je bilo jasno da je predivna u svom poslu, no otkad imam svoje maleno tek razumijem njenu veličinu i nevjerojatnu vrijednost toga da ju mnoga dječica imaju za tetu.

Zato što je teta Vesna s djecom onakva teta kakvu svatko priželjkuje... jer je ljubav, jer je utjeha, jer je odgoj i okvir za lijepo ponašanje, jer je glazbenica - pjevačica i skladateljica koja s djecom pjeva, svira im klavir i s njima pleše. Jer je napisala himnu za svoj vrtić koju sva djeca obožavaju, i napisala je i snimila s djecom cijeli prekrasan cd dječjih pjesama koji vrtić danas ponosno ima, vodila godinama mali dječji zbor... jer je njena grupa i soba uvijek ukrašena čarobnim radovima, jer djecu potiče da stvaraju svojim malim ručicama, da je svako njihovo djelo i rad dovoljno dobar i da su vrijedni, jer im razvija maštu svojim pričama. 

O toj djeci razmišlja kao baka, kao obitelj i tako se prema njima ponaša... moja je želja i molitva bila da, kada krene u vrtić, moj mališan dobije tetu barem malo sličnu teti Vesni (i imali smo ih, divne obje tete, zbog čega volimo vrtić zauvijek), da ja kao mama budem mirna. I kada sam vidjela da su tetu Vesnu već neki roditelji nominirali, nisam mogla ne napisati što mi je na srcu. Samo da se izrazim. Jer je tetama posao težak, ne rade u idealnim uvjetima, dječice u grupi je mnogo, odgovornosti su velike, a s time se nose svaki dan, bez obzira na to kroz što same privatno prolaze...jer znaju da to ta djeca zaslužuju i da su na prvom mjestu. I nekad mi se čini da ih se shvaća zdravo za gotovo. I nedovoljno im se govori hvala. Pa hvala svim tetama.

I teta Vesna - nikada zbog toga što voli toliko svoj poziv i djecu, nisam pomislila da imam manje ljubavi od svoje mame. Jer moja mama - teta Vesna je oduvijek govorila, posebno dok smo bili mali, da ljubavi ima dovoljno za sve. Danas ja volim reći - da se ljubav dijeljenjem množi.

Što o kreativnosti kaže teta Vesna?

"Prekrasan je osjećaj kada dođem na posao i djeca mi se raduju, kao i ja njima. To mi potvrđuje da sve što im dajem, dajem iskreno i od srca, a djeca mi isto tako uzvraćaju. To me čini sretnom i motiviranom, a posebno jer sam svjesna uloge odgajatelja u suodgoju naših najmlađih na kojima svijet ostaje. Važno je da se djeca svog djetinjstva sjećaju s radošću, a naša je misija da u stvaranju tih lijepih uspomena roditeljima pomognemo", ispričala nam je 59-godišnja teta Vesna.

 | Author: Promo Foto: Promo Kada bebe počnu hodati trebaju pelene koje će sačuvati kožu suhom, ali i ostaviti slobodu pokreta. Nove pelene-gaćice Pampers Pants stvorene su za to i omogućavaju do 12 sati suhoće u pelenama-gaćicama koje se mijenjaju s lakoćom.

Sponsored by Pampers Pants

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Jopica
    Jopica

    Teta Vesna je u sedamdesetima i osamdesetima bila popularna pjevacica 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.