Trudnoća Trudnica 11. listopada 2019.

'Zdrava mama, sretna beba': Besplatna konferencija za trudnice i dojilje

trudnice
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Saznaj iz prve ruke odgovore na brojna pitanja vezana uz trudnoću i roditeljstvo na prvoj besplatnoj konferenciji, 15. listopada u Zagrebu

Biti roditelj zasigurno je najljepši, ali i najzahtjevniji zadatak na svijetu. Zadatak je to koji svi priželjkuju, ali ga se mnogi i pribojavaju. Buduće majke, a posebno one koje tu ulogu igraju po prvi puta, imaju razne nedoumice oko početka ovog novog razdoblja u životu. Nakon neopisive sreće slijede mnogobrojna pitanja te je upravo zato u suradnji s udrugom Europa Donna Hrvatska organizirana besplatna edukacija za trudnice i dojilje pod nazivom „Zdrava mama sretna beba!“.

Konferencija će se održati u utorak, 15. listopada, od 10 do 13 sati u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Pozivamo sve trudnice i majke da posjete konferenciju i saznaju sve o pitanjima koje ih muče na početku najvažnijeg životnog razdoblja zvanog roditeljstvo. Ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebno potvrditi svoj dolazak na info@europadonna.hr.

mama, beba, novorođenče, patronažna Možda te zanima... Kako patronažna sestra može pomoći mami nakon poroda? Beba

Na konferenciji će sudjelovati stručnjaci iz raznih područja te će tako posjetitelji iz prve ruke doznati sve o tehnikama dojenja, dojenju u javnosti, prehrani trudnica i dojilja, postporođajnoj depresiji, kako i kada se vratiti u formu nakon poroda, dohrani beba, kao i važnosti samopregleda i redovitih pregleda u ranom otkrivanju raka dojke. Na sva pitanja spremno će odgovarati nutricionist Ivona Grilec, kineziolog Lana Novota, psiholog Maja Vučić, partonažna sestra Jasmina Nemec te doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predsjednica Hrvatskog foruma protiv raka dojka Europa Donna.

 | Author: Promo Foto: Promo

Program konferencije:

Patronažna sestra govorit će o prvom kontaktu majke i bebe, dojenju na zahtjev ili prema rasporedu, tehnikama dojenja i prevenciji mastitisa. Nutricionist će govoriti o prehrani dojilja, nutritivnoj vrijednosti majčinog mlijeka i dohrani beba. Kineziolog će govoriti o položajima dojenja i kralježnici, dijastazi trbušnih mišića, kada i kako se vratiti u formu nakon poroda. Psiholog će govoriti o postporođajnoj depresiji, utjecaju dojenja na psihičko zdravlje majke i dojenju u javnosti. Doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predsjednica Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna govorit će o zdravlju i samopregledu dojki, važnosti redovitih pregleda u ranom otkrivanju raka dojke.

grudi, dojke Možda te zanima... Više poroda i duže dojenje smanjuju rizik od raka dojke Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.