Trudnoća Trudnica 23. listopada 2019.

Ella o trbuščiću: 'Kako je krenulo, za mjesec dana ću izgledati kao spremna za porod'

Foto: Instagram/elladvornik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Poznata mama Ella Dvornik Pearce čeka drugo dijete, a kao i svaka trudnica iz tjedna u tjedan prati rast svog trbuščića. Kad se kod tebe pojavio trudnički trbuščić?

Kao i svaka buduća mama, Ella prati rast svog trbuščića. Poznata mama malene Balie Dee, koja će uskoro napuniti dvije godine, trudna je oko 17 tjedana, a sada je sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelila najnoviju fotku svog trudničkog trbuščića.

''Fun fact: U prvoj trudnoći sam 'pravi' trbuh dobila nakon 20 tjedana. Ovaj put ga furam već od 14. Kako je krenulo, za mjesec dana ću izgledati kao da sam spremna za porod.'', napisala je na Instagram Story, a s njezinom objavom poistovjetit će se mnoge mame.

 | Author: Instagram/elladvornik Foto: Instagram/elladvornik

chontelduncan Možda te zanima... Trudnice usporedile trbuščiće: možete li vjerovati da će roditi skoro u isto vrijeme? Trudnoća

Svaka žena je drukčija kao i svaka trudnoća, kod nekih se trbuščić vidi odmah, kod nekih je sve do poroda gotovo neprimjetan, a i svaka žena dobije obline na drugim mjestima. Veličina i oblik trbuščića razlikuje se i kod iste žene u različitim trudnoćama. A prema starim vjerovanjima, njegov izgled može predvidjeti i spol djeteta.

Što sve oblik trudničkog trbuščića može i ne može otkriti

Kilogrami u trudnoći i ukupna težina na kraju trudnoće

Inače, o tjelesnoj konstituciji prije trudnoće, odnosno o BMI ovisi koliko je idealno za svaku trudnicu da dobije kilograma tijekom trudnoće. Žene prosječne tjelesne težine (BMI 18,5 do 25) trebale dobiti 8 do 15 kg, pothranjene žene (BMI ispod 18,5) mogu dobiti od 13 do 18 kg, dok bi žene s prevelikom tjelesnom težinom (BMI iznad 25) trebale dobiti od 5 do maksimalno 10 kg. U slučaju da majka očekuje blizance, dobitak na tjelesnoj težini bi trebao biti nešto veći, u prosjeku od 15 do 20 kg tijekom cijele trudnoće. Kako će se ti kilogrami rasporediti i kako će trbuh rasti, ovisi o tjelesnoj građi svake žene.

Možda te zanima... Zašto sve više žena dobiva previše kilograma u trudnoći? Trudnoća

Ukupna dobivena težina, između 12 i 16 kilograma, sastoji se od sljedećeg:

  • Dijete od 2500 do 4200 grama
  • Posteljica oko 700 grama
  • Plodova voda oko 900 grama
  • Povećanje dojki od 450 do 1350 grama
  • Povećanje maternice oko 900 grama
  • Zalihe masti i povećanje mišićne mase od 1800 do 3800 grama
  • Povećan volumen tekućine od 900 do 1350 grama
  • Povećan volumen krvi od 1350 do 1800 grama

Kad se kod tebe počeo vidjeti trudnički trbuščić? Podijeli svoje iskustvo u komentarima ispod članka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.