Trudnoća Trudnica 13. prosinca 2018.

Meghan Markle stalno dodiruje trudnički trbuščić: Zašto to radi?

Foto: Guliver Image/Getty Image
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Slavna britanska trudnica u javnosti stalno dodiruje trbuh, a prema primaljama to smiruje mamu i bebu

Vojvotkinja od Sussexa, najpoznatija britanska trudnica, rado pokazuje svoj trudnički trbuščić. Posljednje fotografije lijepe trudnice objavljene su u ponedjeljak s Britanske modne nagrade. Njezin dolazak bio je veliko iznenađenje u dvorani Royal Albert Hall, ali je izazvao i zanimljive reakcije na društvenim mrežama jer je vojvotkinja cijelo vrijeme držala trbuščić. Stalno dodirivanje trbuščića postalo je zaštitni znak ove trudnice. Međutim, mnogim ljudima to nije simpatično te smatraju da vojvotkinja "previše dira svoj trbuh" te da je "iritantna" i "samodopadna".

Možda te zanima... Kraljevska pravila koja Meghan Markle mora slijediti u trudnoći Trudnoća

Primalje su za Daily Mail Femail objasnile da njezina sklonost da drži trbuh pokriven rukama može pozitivno utjecati na nerođeno dijete. Primalja Katherine Graves, osnivačica KG Hypnobirthing, objasnila je da mame stavljaju ruke na trbuh tijekom tečaja za hipnoporođaj i "dijete reagira svaki put". "Čak i ako je ta gesta samo utješna za Meghan ipak će imati duboki utjecaj na dijete", objašnjava Katherine koja podučava primalje u bolnici Lino Wing, gdje je rodila vojvotkinja od Cambridgea. Pozitivna stvar je da se mama i beba dodirom smiruju.

Možda te zanima... Što je hipnoporođaj - metoda kojom je Kate navodno rodila Trudnoća

 | Author: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

Možda te zanima... Ljuta Keira Knightley optužila Kate za skrivanje istine o porodu Trudnoća

 | Author: Guliver Image/Getty Image Foto: Guliver Image/Getty Image Oslobađa se hormon sreće

Katherine Graves objasnila je da dodirivanje trbuha može pomoći Meghan da se smiri, a i oslobađa se hormon oksitocin tzv. hormon sreće koji direktno ide u posteljicu i pozitivno utječe na bebu, a može pomoći i kod postporođajne depresije.

"Ponovno je dokazano da beba prepoznaje ono što je doživjela u trbuhu", dalje je rekla. Također je objasnila da stres može ostaviti negativne posljedice."Kritike i pritisak stvaraju kod mama strah koji proizvodi hormon kortizol, a onda prelazi na posteljicu što utječe na bebu", kaže dalje. "Kortizol je štetna strana stresa koji smanjuje dotok kisika do bebe i ima negativan učinak na oboje. Meghan prakticira prirodno roditeljstvo i dodir, razgovor i maženje trbuha jer će to biti jako korisno za njezinu bebu", zaključila je.

"Na javnim događajima, Meghan može osjećati da treba više zaštititi svoju bebu i tako dira svoj trbuh više nego inače. Mame mogu osjećati da njihov dodir smiruje bebu u nekim situacijama pa tijekom javnih događaja mogu svjesno ili podsvjesno to pokušavati učiniti", objasnila je primalja Liz Halliday.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.