Trudnoća Porođaj 05. svibnja 2021.

Umjesto očekivanih sedmorki, rodila devet beba: 'Svi su dobro!'

Foto: Shutterstock ; rodila je devetorke
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mlada žena iz Malija u utorak je rodila devet beba, dvije više nego što su liječnici za vrijeme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od rijetkih u svijetu koje su rodile zdrave devetorke

Mlada mama iz Malija Halima (25) Cisse iznenadila je liječnike kada je na svijet donijela čak devet beba, dvije više nego što su ginekolozi vidjeli na ultrazvuku, izvijestilo je ministarstvo zdravstva u Maliju.

Bebe, pet djevojčica i četiri dječaka, su dobro nakon poroda carskim rezom, kao i majka koja se dobro osjeća, rekla je ministrica zdravstva u Maliju, Fanta Siby, u izjavi nakon rođenja devetorki. Bebe su došle na svijet carskim rezom, a Halima se pridružila tek malenom broju žena koje su rodile čak devet beba.

Možda te zanima... Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke? Trudnoća

Trudnoća Halime Cisse, dva je tjedna provela u bolnici Point G u glavnome gradu Malija Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gdje joj je, nakon posredovanja predsjednika vlade Malija, Baha N'Dawa pružena kvalitetnija skrb.

Očekivalo se da će Halime roditi sedam beba, nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi liječnika u Maliju i u Maroku, no dvije 'dodatne' bebe, dječačić i djevojčica, sve su iznenadili. 

Devetorke su iznimno rijetke i zbog mnogih komplikacija povezanih s takvom trudnoćom, često se dogodi da ne prežive sve. Ipak, u Haliminom slučaju, sve je prošlo u najboljem redu. 

Prvi poznati slučaj devetorki zabilježen je 13. lipnja 1971. godine kada je jedna Australka donijela na svijet pet dječaka i četiri djevojčice. Nažalost, dvije su bebe bile rođene mrtve, a ostalih sedmero nedonoščadi preminulo je u roku od tjedan dana.

Možda te zanima... Supermama rodila šestorke u samo devet minuta! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.