Trudnoća Porođaj 18. veljače 2019.

Začela i rodila sedmorke prirodnim putem: Nismo planirali proširenje obitelji

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovo su prve sedmorke rođene u Iraku i na Bliskom istoku, a obitelj je fenomen i u svijetu jer su bebe i začete i rođene prirodnim putem

Dvadesetpetogodišnja Iračanka prirodnim je putem rodila sedmorke koje su i začete prirodnim putem! Rodila je u provinciji Diyali u sjevernom Iraku, a njen je porod bio prvi porod sedmorki na Bliskom istokuŠest djevojčica i jedan dječak su u odličnom stanju, dobrog zdravlja i dobro napreduju, izvijestili su iz bolnice te dodali da je to bio 'još jedan najnormalniji porod' u bolnici u Al Batoulu. 

Kakve su vam šanse roditi blizance, trojke ili četvorke?

Otac beba kaže da nisu planirali proširenje obitelji. Iako su im nudili, par je odbio abortus nekoliko beba, pa su sada postali roditelji sedam beba. Ovakve trudnoće su rizične i rijetkost je da sve bebe budu zdrave i da prežive porod. 

Možda te zanima... Kako nastaju blizanci i što utječe na višeplodnu trudnoću? Trudnoća

Na fotografiji koja je uslikana neposredno nakon porođaja vide se četiri bebice koje još nisu ni otvorile oči u potpunosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. " في سابقة فريدة من نوعها.. عراقية تلد 7 توائم شهد العراق واقعة "فريدة" لم تحدث في بلاد الرافدين من قبل. وقالت مواقع إخبارية محلية، وفق ما نقلت سبق إن سيدة عراقية أنجبت سبعة توائم في محافظة "ديالى"، وأن الأم وأطفالها جميعًا في حالة صحية جيدة. وأصدرت دائرة "صحة ديالي"، بيانًا للإعلام بهذه المناسبة، أمس الاثنين، قالت فيه: ولدت سيدة اليوم في مستشفى البتول التعليمي بالمحافظة سبعة توائم هم ذكر واحد وست إناث. وبحسب "السومرية نيوز"، أشارت الدائرة في بيانها إلى أن الولادة كانت طبيعية بمستشفى البتول التعليمي، مؤكدة أن الأم والأطفال بحالة صحية جيدة. ونقلت شبكة "رووداو" الإعلامية، عن مدير إعلام صحة ديالى فارس العزاوي، تصريحه بأن ما حدث يعتبر "سابقة فريدة من نوعها على مستوى العراق".

A post shared by الرمس نت (@alramsnet) on

Inače, prve sedmorke na svijetu su 1997. godine dobili Kenny i Bobbi McCaughey iz Des Moines, Iowe. Te su sedmorke, za razliku od ovih, rezultat medicinski potpomognute oplodnje. Par se, nakon saznanja da je čak sedam embrija oplođeno, odlučio da svi ostanu osim ako, kako su tada rekli, Bog ne odluči drugačije. Njih sedam je maturiralo 2016. godine. 

sedmorke Možda te zanima... Prve svjetske sedmorke - 18 godina kasnije Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.