Roditelji Sretna mama 16. srpnja 2017.

39-godišnja majka rodila 38-ero djece: Kako je to moguće?

Foto: Facebook/KassimKayira
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mariam je 39-godišnja majka 38-ero djece koja, zbog rijetkog zdravstvenog stanja, tijekom ovulacije uvijek otpušta više od jednog jajašca, a svoju veliku obitelj sama uzdržava

Mariam Nabatanzi 39-godišnja je žena iz Ugande koja ima 38-ero djece. Mariam se udala s 13 godina i iako je htjela šestero djece, zbog rijetkog hormonalnog poremećaja, hiperovulacije, proizvodi puno jajnih stanica.

Zbog toga, gotovo svaki put kad je bila trudna, Mariam je rodila blizance, trojke ili četvorke. Među njezinom djecom, šest je para blizanaca, četiri para trojki i tri para četvorki. Najstarije dijete ima 23 godine, a najmlađe tek četiri mjeseca. 

Danesha Couch tri para blizanaca Možda te zanima... Prirodno zatrudnjela i rodila 3 para blizanaca u 26 mjeseci! Beba

Hiperovulacija je nasljedna, a događa se kada žena tijekom ovulacije uvijek otpušta više od jednog jajašca, što najčešće rezultira rođenjem blizanaca, trojki, četvorki ili više djece. Mariam je probala i kontracepciju, no ni pilule ni injekcija nisu funkcionirale."Također sam probala i vaginalni prsten, ali moje tijelo je reagiralo negativno, skoro sam umrla pa sam odustala od toga."

Sva njezina djeca imaju istog oca, no on je odsutan tako da Mariam sama odgaja i uzdržava obitelj, radeći pritom razne poslove. Unatoč svakodnevnim izazovima, naglašava kako su sva djeca blagoslov, a ne teret. 

Darija Herceg Možda te zanima... Rodila 14. dijete: 'Nismo planirali imati toliko djece' Roditelji
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.