Trudnoća Porođaj 21. travnja 2020.

Hrvatske primalje na YouTubeu: Online tečajevi za trudnice i dojilje

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Hrvatska komora primalja izradila je online tečajeve vezano uz trudnoću, porođaj i dojenje koji se mogu gledati na YouTube kanalu Hrvatske komore primalja

Obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa, osobito glede ograničenja kretanja i okupljanja te posebnim uvjetima rada zdravstvenog sustava koji onemogućuju dosadašnju praksu edukacije trudnica, Hrvatska komora primalja odlučila je izraditi online tečajeve vezano uz trudnoću, porođaj i dojenje koji se nalaze na YouTube kanalu Hrvatske komore primalja.

Tečajeve drže primalje koje su jedini zdravstveni djelatnici kojima u Zakonu o primaljstvu i Direktivi EU stoji da educiraju žene i obitelj te su najkompetentnije osobe koje mogu savjetovati žene o fiziologiji trudnoće, porođaju, puerperiju i dojenju.

Mišljenje stručnjaka: Je li loše uspavljivati bebu dojenjem? Možda te zanima... Beba stalno traži dojku? Prepoznaj skokove u razvoju djeteta Beba

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu „Godinom medicinskih sestara i primalja“, a najbolji način za obilježiti istu je pokloniti nešto onima kojima je to potrebno.

Vijeće Hrvatske komore primalja na 7. sjednici održanoj online 20.04.2020. donijelo odluku da su svi e-tečajevi na Portalu za e-učenje Hrvatske komore primalja besplatni do kraja protuepidemijskih mjera, odnosno do kraja zabrane društvenih okupljanja.

Vijeće Hrvatske komore primalja je zbog privremene situacije uzrokovane pandemijom koronavirusom i nemogućnosti odlaska na predavanja odlučilo da svi e-tečajevi na portalu za e-učenje HKP budu besplatni kako bi bili lako dostupni svim članovima/icama HKP te kako bi mogli besplatno odslušati i sva obvezna predavanja.

Da biste pristupili e-tečajevima trebate, kao i do sada, ispuniti obrazac, označiti željene e-tečajeve te podnijeti obrazac, a upisani i obaviješteni o pristupu e-tečajevima ćete biti kroz par dana. Za sve upite možete kontaktirati na e-mail: e-ucenje@komora-primalja.hr.

dojenje Možda te zanima... Sve što trebaš znati o dojenju na zahtjev Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.