Trudnoća Planiranje trudnoće 17. listopada 2017.

Nakon 3 carska reza, rekli su mi da ne mogu više rađati, a želim još jedno dijete

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ginekologinja Petra Podobnik Brlečić odgovara na pitanje mame koja je troje djece rodila carskim rezom te je nakon toga imala dva spontana pobačaja

Imam iza sebe dva spontana pobačaja (missed ab), u 9. tjednu bebi prestane kucati srce, ja nemam nikakve simptome. Radila sam TSH koji je u redu i T4 koji također uredan. Iza sebe imam sebe tri carska reza: 2006., 2009. i 2014. godine i htjela bih još jedno dijete. Brisevima smo otkrili ureaplasmu koja je bila 10 na 5 i sad sam je izliječila. Bila sam na dopleru te su mi rekli da mi maternica na dijelu rezova više nije prokrvljena te da više ne mogu imati djece. Moja ginekologinja tvrdi suprotno, kaže da se ne predajem i da je moguće da se beba "učahuri" negdje dalje pa rodim još jednom. Zanima me kolika je mogućnost da se to zaista dogodi ili svaki put zametak prione baš uz rezove?

Nedostaju mi još neki podaci kako bih vam mogla dati medicinski savjet (koliko imate godine, pokušavate li trudnoću s istim partnerom, ultrazvučni pregled maternice i ožiljka itd). S obzirom na tri uspješne trudnoće imate velike šanse da rodite još jedno dijete, ali bi bilo dobro da se javite subspecijalisti humane reprodukcije kako biste vi i partner napravili pretrage prije sljedeće planirane trudnoće, kako bi se povećala šansa za uspješnu trudnoću.

trudnica dijete Možda te zanima... Koliko je rizična trudnoća nakon dva carska reza? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.