Trudnoća Liječenje neplodnosti 07. rujna 2017.

'Napravili su mi kiretažu, ali i dalje sam bila trudna'

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Naša čitateljica iz Baranje, koja je htjela ostati anonimna, poslala nam je potresnu priču o izvanmateričnoj trudnoći koju liječnici nisu odmah primijetili, nepotrebnoj kiretaži, a cijela priča postala je još teža jer je na kraju izgubila jajovod

U 6. tjednu trudnoće, pojavilo se krvarenje te sam otišla u ginekološku ambulantu u svom mjestu. Doktorici sam donijela pozitivan test te rekla da je dva dana sve bilo u redu, ali da je u nedjelju navečer krenulo krvarenje. Doktorica je obavila običan pregled, rekla da je u pitanju trudnoća i poslala me kući s hormonalnom terapijom te objasnila da ćemo ultrazvuk obaviti sljedeći tjedan, odnosno nakon tjedan dana.

U međuvremenu, za vikend, zbog jakih bolova otišla sam u bolnicu, objasnila da sam trudna šest tjedana i da je doktorica obavila samo pregled i ništa drugo. Sestra me je pitala imam li neki papir na kojem piše da sam trudna, a ja sam joj odgovorila da nemam, ali da me boli i da krvarim već tjedan dana i koristim hormonalnu terapiju. Osjećala sam se kao da svi misle da lažem. Mlada specijalizantica obavila je ultrazvuk i rekla mi da je plod vjerojatno već otišao i da će obaviti kiretažu i očistiti što je ostalo. Došla sam doma, i dalje u bolovima.

bolnica, operacija Možda te zanima... Pismo Vladi i ministru: Radili su mi kiretažu bez anestezije Trudnoća

Javila sam se svojoj doktorici i objasnila joj što se dogodilo te rekla da i dalje krvarim i da sam u bolovima. Nakon ultrazvuka poslala me doma i rekla mi da će sve biti dobro. Nakon još tjedan dana ponovno sam otišla doktorici u svom mjestu i objasnila joj da nešto nije u redu, da imam visok prag boli te da sam rodila dvoje djece, ali da su ovi bolovi strašni i da i dalje krvarim. Doktorica je ponovno obavila ultrazvuk i rekla mi je da se ispravim, da je sve u redu i da uzmem Lupocet

Izvanmaternična trudnoća i odstranjenje jajovoda

Kod kuće mi nitko nije vjerovao da jedva hodam, a nisam mogla ni jesti ni piti. Kako je bol postajala sve veća i više nisam mogla stajati, otišla sam u bolnicu na hitnu i objasnila svoju situaciju, rekla da je obavljena kiretaža, ali da sam i dalje u bolovima uz krvarenje. Mlada specijalizantica ponovno je obavila ultrazvuk i rekla mi da se ništa ne vidi i da sve izgleda u redu.

Tada se na vratima pojavio doktor i rekao da će me on pregledati. Ja sam bila u šoku, doktor mi je rekao da sam trudna i objasnio da je u pitanju izvanmaterična trudnoća, na jajovodu te da je plod probio jajovod i da krvarim u trbuh. A, kako nisam ništa jela i pila od bolova, odmah je obavljena laparaskopija

Ivana Crnković Možda te zanima... 'Nakon odstranjenja jajovoda i 4 in vitro oplodnje, napokon sam trudna' Roditelji

Znači, obavljena je nepotrebna kiretaža, mjesec dana sam bila u bolovima i krvarila i na kraju sam ostala bez jajovoda. Nitko mi nije vjerovao kad sam govorila da nešto nije u redu i nitko se nije potrudio da pronađe razlog boli.

Ako i vi imate priču, javite nam se na e-mail klokanica@klokanica.hr ili u inbox Facebook stranice missMAMA. Vašu priču možemo objaviti anonimno, a možete se uključiti i na naš forum u temu Kiretaža i pročitati iskustva drugih mama te podijeliti svoje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.