Trudnoća Beba u trbuhu 22. rujna 2017.

Mala količina alkohola u trudnoći nije štetna za bebu?

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako su istraživači zaključili kako je štetan utjecaj alkohola na bebu rijedak ako se alkohol konzumira u malim količinama tijekom trudnoće, stručnjaci i dalje preporučuju potpunu apstinenciju

Konzumiranje alkohola u trudnoći tema je o kojoj se često raspravlja. Pitajte bilo kojeg ginekologa i reći će vam da žene ne bi smjele piti alkohol tijekom trudnoće. Većina stručnjaka preporučuje najmanje devet mjeseci suzdržavanja od alkohola kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti poput problema s bebinim mozgom, glavicom i razvojem lica, male porođajne težine i dugotrajnih problema u ponašanju, ali i teškoća u učenju.

Možda te zanima... Alkohol u trudnoći može utjecati na oblik bebinih očiju i nosa Trudnoća

Međutim, istraživači iz Velike Britanije nedavno su proučili 26 istraživanja o konzumiranju alkohola u trudnoći (točnije - konzumiranju jedne čaše alkohola u tjednu), otkrili su da je iznenađujuće rijedak često spominjani štetan utjecaj alkohola. Naravno, do tog zaključka su došli samo kad se je radilo o jako maloj količini alkohola.

alkohol u trudnoći Možda te zanima... 40 posto žena u trudnoći pije alkohol Trudnoća

Ipak, većina stručnjaka i dalje upozorava na štetnost alkohola, bez obzira o kojoj količini ili kojem alkoholnom piću se radilo, a iako 38 do 42 tjedna možda zvuči kao dugo vremena, pametnije je držati se upozorenja liječnika i stručnjaka bez obzira na istraživanja. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.