Trudnoća Trudnica 29. svibnja 2017.

Zašto je važno na vrijeme prepoznati simptome trudnoće

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Biti svjesna simptoma trudnoće svakako će pomoći smanjiti rizike od izlaganja bebe u trbuhu alkoholu - pogotovo ako ste jedna od milijuna mama koliko ih godišnje neočekivano zatrudni

Što može pomoći smanjiti rizik izlaganja bebe u trbuhu alkoholu? Prema novom istraživanju sa Sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu, prepoznati trudnoću na vrijeme učinkovitije je nego govoriti ženama da se u potpunosti suzdrže od alkohola dok pokušavaju zatrudnjeti. Posebno s obzirom da je gotovo polovica od 6,1 milijuna godišnjih trudnoća u SAD-u neplanirana.

Možda te zanima... Trećina Hrvatica smatra da čaša vina u trudnoći ne šteti bebi Trudnoća

Istraživači su proučavali više od 5000 žena i otkrili da je broj žena koje su nastavile konzumirati alkohol dok su pokušavale zatrudnjeti u odnosu na one koje su konzumirale alkohol i neplanirano zatrudnjele gotovo isti: 55 posto na 56 posto. To se ne čini neobičnim s obzirom da samo oko 30 posto parova zatrudni u prvom ciklusu pokušaja, a većini parova treba šest ciklusa.

Ono što je važno je da, bez obzira jesu li žene pokušavale imati dijete ili ne, prestale su ili smanjile konzumiranje alkohola nakon što su shvatile da su trudne. A to je dobra stvar. Neki od najčešćih najranijih simptoma trudnoće su: otečene grudi, puno osjetljiviji mjehur, iscrpljenost, umor ili iznenada osjetljivost na mirise oko vas. Poštedite se stresa i pripazite na sve ove stvari ako postoji šansa da biste mogli biti trudni.

test na trudnoću Možda te zanima... Koji su najčešći prvi simptomi trudnoće? Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.