Školarci 04. lipnja 2024.

Tinejdžerica presretna jer je pozvana na rođendan. Video je nešto najbolje što ćeš vidjeti danas

Foto: Print screen
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nešto što mnoga djeca podrazumijevaju i uzimaju zdravo za gotovo – pozivnica za rođendan – jednoj je tinejdžerici predstavljalo razlog za neizmjernu sreću…

Kad dobiješ svoju prvu pozivnicu na rođendan, to je stvarno velika stvar. Sreća zbog tog je neizmjerna! Samo – ta prva pozivnica stigne obično poprilično rano, pa vrlo lako zaboravimo na to s vremenom. Kasnije nam te pozivnice već postanu sasvim uobičajena stvar i, da, veselimo se nekima manje, nekima više, ali nekako ih uzimamo zdravo za gotovo.

Možda te zanima... Moje ime je Laura. Imam kromosom viška i samo želim biti kao moji vršnjaci Školarci

No, ako ti pozivi na rođendan nisu gotovo uopće poznati, nije ti poznat niti osjećaj koji te obuzme kad dobiješ pozivnicu. Dok ju ne dobiješ i raspametiš se.

Upravo je takva bila reakcija jedne tinejdžerice kad je dobila pozivnicu za rođendan. Video na kojem je njezina mama zabilježila njezinu reakciju postao je s razlogom viralan i jednostavno ti mora uljepšati dan. A s druge strane – može te i rasplakati, te natjerati da se zapitaš u kakvom to svijetu živimo… Evo zašto.

Macy je 15-godišnjakinja koja je nedavno krenula u prvi razred srednje škole. Ona je sasvim obična tinejdžerica, osim činjenice da ima jedan kromosom više nego drugi oko nje – ona ima sindrom Down. Nije fer, stvarno nije, ali njezina mama kaže da može na prste jedne ruke nabrojati broj rođendanskih zabava na koje je Macy pozvana – i to otkad je krenula u vrtić.

„Jučer je Macy ušla u auto i pokazala mi pozivnicu za rođendansku proslavu prijateljice iz škole koja je također u programu životnih vještina”, započela je objavu na Instagramu Macyina mama, Heather Avis. Program životnih vještina je program u koji su uključena djeca s poteškoćama.

„Njena radost zbog ovog poziva je gotovo opipljiva. WOW!” napisala je iskreno mama Avis, te dodala: „Meni je to reklo sve o njenoj ispunjenoj čežnji. Sve što sam mogla je smijati se s njom, a zatim plakati dok sam slavila s njom.“

I uistinu, uzbuđenje koje je pokazala Macy u videu jednostavno je zarazno, pa dok ona maše pozivnicom i iskazuje svoje veselje najiskrenijim osmijehom na svijetu ne možemo nego osjetiti jednaku sreću kao i ona. Sve dok ne razmislimo o svemu i ne shvatimo da razlog zašto se ona toliko veseli ovoj pozivnici zapravo ima i svoju tamnu stranu – Macy nije bila baš na puno rođendana jer je ne pozivaju na rođendane…

"Plačem... jer sam toliko sretna!" kađe Macy u videu.

„Pozvana si na rođendansku zabavu?“ mama pita Macy.

„Da!“ odgovara Macy, s ogromnim osmijehom na licu. Nakon tog ispusti i vrisak ushićenja.

Macy je, inače, bila u klasičnoj školi do kraja osnovne, a nakon tog je prešla u posebnu školu koja je posvećena programu životnih vještina, odnosno ciljano ju pohađaju učenici s intelektualnim poteškoćama.

„Čim je Macy ušla u učionicu kao nova učenica, odmah su je zagrlili“, rekla je Macyna mama za Today.com. „Nitko se nije pitao ima li ona određene vrijednost i vrijedi li kao osoba. Pronašla je mjesto gdje osjeća pripadnost i zajedništvo.

Nešto kasnije mama je podijelila na svom profilu i novost koja je mnoge zanimala nakon prvog videa – oduševljenje nakon rođendanske zabave. Tek što ju je pokupila nakon proslave, mama je snimila Macy koja govori kako joj je bilo. Iako je Macyna razina komunikacije nešto niža, govor tijela pokazat će sve što trebamo znati.

„Sviđa mi se ovdje!“ oduševljeno kaže Macy kroz smijeh, te dodaje: „Volim rođendanske zabave!“

Inače, mama je uz video pojasnila: „Detalj vrijedan pažnje: slavljenik je učenik s invaliditetom u razredu životnih vještina u Macynoj školi. Zabava je bila inkluzivna ne zato što je učenik općeg obrazovnog programa pozvao Macyj, već zato što je osoba s intelektualnim teškoćama pozvala i osobe s invaliditetom i osobe bez invaliditeta. Zabava je uključivala sve jer ljudi poput Macyj i mladića koji je slavio rođendan, koji su često isključeni, doista razumiju kako uključiti druge. Razmislimo o tome na trenutak!“

O, da, o tome bismo itekako trebali razmisliti!

Možda te zanima... ''Znala sam plakati i objašnjavati da Matija nije nikom na teret, a izvukli su me divni pratitelji'' Školarci

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar SharonReavis
    SharonReavis

    nevjerojatno! Zarađujem 85 dolara svaki sat otkako sam prije pola godine počeo raditi freelance preko interneta... Radim od kuće nekoliko sati dnevno i obavljam osnovni posao koji dobivam od ove tvrtke na koju sam slučajno naišao na internetu... Jako sam sretan da podijelim ovu priliku za posao s tobom... To je definitivno najbolji posao koji sam ikada imao... Provjerite ovdje..........www.new.cash67.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.