Školarci Slobodne aktivnosti 18. rujna 2020.

Mulan: Film u kojem će podjednako uživati i djeca i roditelji

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kroz cijeli film se provlači i tema koja se u današnje vrijeme sve više ističe, a to je da osoba treba biti vjerna sebi jer tek tada može ostvariti svoj puni potencijal – budi ono što jesi

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film Mulan je igrana verzija svima dobro poznate legende o Hua Mulan koju smo mogli gledati u animiranoj verziji. Iako se radi o Disneyevom uratku, film nije poput njegovih tipičnih filmova kao što je Kralj lavova ili pak Aladina. Film se bavi puno ozbiljnijim temama i prožet je akcijom od samog početka, te je puno nasilniji. Unatoč tome, primjeren je za djecu jer je nasilje u potpunosti sterilizirano. Također, i negativci su prikazani u donekle pozitivnom svjetlu. Njihovi motivi su smisleni, a životne priče dirljive.

Možda te zanima... 30 hit filmova: Igrani i animirani naslovi za djecu i obitelj koji šire pozitivne poruke Školarci

Film zapravo na djeci zanimljiv način priča priču o hrabrosti, časti, poštenju i predanosti. Kroz cijeli film se provlači i tema koja se u današnje vrijeme sve više ističe, a to je da osoba treba biti vjerna sebi jer tek tada može ostvariti svoj puni potencijal – budi ono što jesi. Kroz dirljive i moćne scene pokazana je i snaga žene, te što je sve u stanju učiniti kada sluša sebe i svoje ja. Uz to, važnost obitelji i vjernost usmjerena prema članovima obitelji ima poseban naglasak u filmu.

Ovo je uradak u kojem će podjednako uživati i djeca i roditelji. A nakon filma, roditelji će imati i lijepi povod za razgovor o temama poput jednakosti spolova.

Film se prikazuje u 2D i 3D formatu, te nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 10+.

Za roditelje: Film će biti jednako zanimljiv djeci i roditeljima.

Nasilje: Nasilje je stilizirano. Recimo kada šuriken pogodi Mulan zabije se u njezin skriveni štiti i ne ozlijedi je.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci. Ovo je jedan od rijetkih igranih filmova za djecu u kojem nema niti jedne psovke ili pogrdne riječi.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode. U nekoliko navrata se govori o ženskim grudima, ali to je povezano s pričom glavne junakinje koja skriva da je žena.

Tempo: Tempo je primjeren za stariju djecu.

Možda te zanima... Treba li pogledati crtane filmove prije djece? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.