Školarci Slobodne aktivnosti 12. siječnja 2020.

Recenzija: 'Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera' voljet će i roditelji i djeca

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedi vitezovi bili su dio odrastanja današnjih roditelja, koji će rado povesti djecu na završni film “Ratova zvijezda“, ne bi li zajedno proživljavali djetinjstvo. Film prikazuje raznolikost svemirskih vrsta i načina života, ali i o međusobnu povezanosti misterioznom Silom (Force), što su divne teme za razgovor s djecom.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. “Uspon Skywalkera“ zaokružuje epsku sagu o obitelji Skywalker koju kroz tri generacije razdire plesanje između dobra i zla. Jedi vitezovi bili su dio odrastanja današnjih roditelja, koji će rado povesti djecu na završni film “Ratova zvijezda“, ne bi li zajedno proživljavali djetinjstvo. Film prikazuje raznolikost svemirskih vrsta i načina života, ali i o međusobnu povezanosti misterioznom Silom (Force), što su divne teme za razgovor s djecom. Također mogu naučiti da se s nekim stvarima u životu moraju suočiti da bi ih razriješili, radi li se o obiteljskom naslijeđu ili borbi protiv tlačitelja i nepravde.

Možda te zanima... Recenzija kino hita: 'Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi' Školarci

Ipak, film obiluje za malu djecu zastrašujućim likovima i prizorima, a unatoč nasilju bez krvi ima par izrazito uznemirujućih prizora. Ako su već odgledala prijašnjih 8 filmova, posebice najnasilniju Epizodu III, s ovim 9. nastavkom ne bi trebala imati problema. Film igra i u multiosjetilnom 4DX formatu, gdje im pomicanje sjedala, mirisi, vjetar i munje u kinu mogu pružiti dodatnu atrakciju. Gledatelji s fotoosjetljivom epilepsijom se upozoravaju da film sadrži prizore s kontinuiranim trepćućim svjetlima.

Možda te zanima... Zarađuju na djeci: U dječjim filmovima sve je više nasilja i aluzija na seks Vrtić

Igrani znanstveno-fantastični, 141 min

Za djecu: 9+.

Za roditelje: Film je vizualno raskošan i bogate je priče, pa se lako u njemu može uživati, makar s nostalgijom. Ipak je riječ o završnici legendarnih “Ratovima zvijezda“!

Nasilje: Film sterilno pokazuje nasilje bez krvi, no prisutno je kroz cijeli film - posebice u borbama svjetlosnim mačevima koji vidljivo probadaju ili režu tijela. 

Zastrašujući prizori: Ako zanemarimo indirektno nasilje (npr. cijela planeta se uništi), od direktnih prizora par bi moglo potresti djecu: otkinuta glava jednog vanzemaljca baca se bez emocija na stol kao plijen (iz nje ne curi krv već prozirna tekućina) i topljenje lica usljed korištenja Sile.

Rječnik: U pravoj Disneyevskoj maniri nema vulgarnog rječnika.

Seks: Nema seksualnih prizora, osim nekoliko poljubaca uključujući istospolnih.

Tempo: Dinamičan kroz cijeli film.

Možda te zanima... Recenzija: Film koji vlada kino dvoranama ipak nije za djecu Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.