Školarci Slobodne aktivnosti 28. ožujka 2020.

Film 'Naprijed' uči nas da trebamo uživati u sadašnjem trenutku

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Film kroz alegoriju svijeta o mitskim bićima koja su zaboravila svoju moć skreće pozornost na tri osnovne teme: da smo previše prepušteni tehnologiji, da smo zaboravili koliko smo čudesni iznutra i da trebamo uživati u sadašnjem trenutku koliko god kratak i beznačajan na prvi pogled jest

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. Legandarni studio Pixar podario nam je još jedan odličan animirani film, ovoga puta o vilenjacima. "Naprijed" prati dvojicu tinejdžera vilenjaka koji se u želji da na jedan dan čarolijom ožive preminulog oca, upuštaju u avanturu gdje otkrivaju bit života.

Film kroz alegoriju svijeta o mitskim bićima koja su zaboravila svoju moć skreće pozornost na tri osnovne teme: da smo previše prepušteni tehnologiji, da smo zaboravili koliko smo čudesni iznutra i da trebamo uživati u sadašnjem trenutku koliko god kratak i beznačajan na prvi pogled jest. Naravno, tu su i teme nešto pogodnije za djecu, poput bratske nesnošljivosti i ljubavi, poticanja samopouzdanja i poruke da je život avantura.

Možda te zanima... Animirana avantura o djevojčici koja se teško nosi s gubitkom oca Školarci

Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksu, kao ni pretjeranom nasilju. No, treba voditi računa da bi senzibilnija djeca mogla imati problema s poluoživljenim likom kojem nedostaje pola tijela i emocijama vezanim uz oproštaj od preminulog roditelja. Igra samo verzija sinkronizirana na hrvatski i to u 2D-u i 3D formatu. 

Animirani obiteljski, 102 min

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Film roditeljima nudi mindfulness teme upakirane u obiteljsku avanturu inspiriranu filmovima o Indiani Jonesu. 

Nasilje: Nasilje je minimalno i najviše se odnosi na ogromno zmajoliko čudovište u završnoj sceni, no sve je predočeno uz dozu humora.

Zastrašujući prizori: Najmlađima bi poluoživljeni otac dvojice tinejdžera mogao biti strašan (ima samo doljnju polovicu tijela iz koje izlazi čarobno svjetlo), ali brzo postaje izvorom smiješnih, ali i dirljivih situacija. Tu su i male vile koje su prikazane kao opasna banda motorista, te razne smrtonosne zamke koje vrebaju glavne junake.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Osim par poljubaca odraslih nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je uglavnom normalan. 

djeca, televizija Možda te zanima... Likovi iz crtića djeci su uzori, odgojitelji i prijatelji Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.