Školarci Slobodne aktivnosti 25. siječnja 2020.

Film o razmaženom psu neće previše potaknuti djecu na razmišljanje

Foto: Najsretnija beba
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Film o privilegiranom psu koji završi kao lutalica govori o prijateljstvu i međusobnom pomaganju, uradak nije nešto što će previše potaknuti djecu da promišljaju o svom ponašanju ili da primjene ono što su naučili gledajući ga

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. “Frka” je animirani film o privilegiranom psu koji završi kao lutalica. Iako film govori o prijateljstvu i međusobnom pomaganju, uradak nije nešto što će previše potaknuti djecu da promišljaju o svom ponašanju ili da primjene ono što su naučili gledajući ga. Većina likova nije previše smiješna niti simpatična. Iznimno čudno je gledati vjeverice koje plešu poput Michael Jacksona i koje su prikazane kao oličenje zloće i napasti. Film bi djeci mogao biti zabavan, ali roditeljima baš i ne. Film se prikazuje u 2D i 3D formatu, te je sinkroniziran na hrvatski jezik. 

kino, dijete, film Možda te zanima... Recenzija filma 'Tajni život ljubimaca': Je li primjeren za djecu? Školarci

FRKA, animirana komedija, 87 min

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Film bi roditeljima moga biti poprilično dosadan. 

Nasilje: Nasilja ima. Nasilje se prikazuje kroz sukobe između životinja. Tragač životinja cijelo vrijeme govori da će ubiti Frku. 

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora. 

Rječnik: Nije primjeren za djecu. Koriste se ponižavajuće riječi poput idiot i kreten.

Seks: Aluzije na seks se vide u plesu vjeverica.

Tempo: Tempo je primjeren i za manju djecu.

Možda te zanima... Recenzija dječjeg filma: Korgi - Kraljevski pas velikog srca Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.