Školarci Slobodne aktivnosti 30. rujna 2017.

Recenzija dječjih filmova: 'Lego Ninjago film'

Foto: Najsretnija beba
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

"Lego Ninjago film" imao je težak zadatak nastaviti uspjeh "Lego Batman filma" i u tome je samo djelomično uspio. Štoseva za odrasle ima malo, a sve se svodi na stalne borbe i jednostavnu priču u kojoj adolescentna figurica Lloyd/Zeleni Ninja očajno traži ljubav svojeg oca – zlikovca Garmadona.

Ipak ovo nije film za odrasle, već djecu, i mladi obožavatelji "Lego Ninjaga" će uživati u njemu! Borbe su napravljene kao u "Transformerima", no u verziji od Lego kockica ne djeluju zastrašujuće niti nasilno. Iako je kompjuterski kreiran, film neodoljivo podsjeća na dječje Lego uratke na YouTubeu, pa i vaše dijete to možda potakne na snimanje Lego filmića. Igra sinkroniziran na hrvatski u 3D-u i 2D-u i multiosjetilnom 4DX formatu. Kako je inspiriran originalnim lego kockicama, očekujte obnovljen interes djece za slaganjem… i shoppingom.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Štoseva za roditelje nema previše (iako su dobri), ali dinamičan tempo i akcija odagnat će dosadu.

Nasilje: Nasilje i razaranje je prisutno cijelo vrijeme, ali kako se radi o Lego kockicama sve djeluje potpuno bezazleno. Primjerice, otkidanje ruke glavnoj figurici napravljeno je po uzoru na prave filmove, ali radi kockica pretvara se u pravu komediju!

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora, osim ako to ne smatrate Lego figurice kostura i zombija. Lego figurice bi pojavu mačke u filmu definitivno nazvale zastrašujućim, no mi smo ipak ljudi i mace su nam drage.

Rječnik: Potpuno primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih prizora niti aluzija.

Tempo: Film je brzog tempa, što bi najmlađima moglo stvarati veće probleme u praćenju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.