Školarci Škola 08. kolovoza 2018.

Kako djeca mogu 'učiti' dok su na praznicima?

čitanje ljeto dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca trebaju uživati u praznicima i svoje slobodno vrijeme utrošiti na igru ​​i zabavu. Ipak, bilo bi dobro da ne zapostave svoje radne navike kako bi povratak u školu bio što bezbolniji

Odmor od škole, igra i zabava je ono što djecu asocira na praznike. Međutim, bilo bi dobro da školarcima u slobodno vrijeme uključite neke zanimljive zadatke koji ih neće opterećivati, a koji će ih držati u "kondiciji" za nastavak školske godine. Evo nekoliko savjeta kako održavati radne navike kod djeteta kako bi ponovni polazak u školu bio što lakši i uspješniji.

Možda te zanima... Počeli su praznici: Trebate li pustiti djecu da se dosađuju? Školarci

1. Ograničite gledanje televizije

Teško je držati se ustaljenih pravila o vremenskom ograničavanju gledanja televizije kada su djeca na praznicima. Nemojte dozvoliti da mališani provode sate ispred malih ekrana, iako će vam tako vjerojatno biti lakše obaviti sve uobičajene svakodnevne zadatke. Aktivnosti kao što su razne igre sigurno će ih zabaviti i odvratiti pozornost od televizije. Vrlo je korisno i da što više vremena provedu vani, u igri na svježem zraku.

2. Održavajte rituale čitanja

Djeca trebaju čitaju svakodnevno u tijeku školske godine. Tu rutinu mogu nastaviti i za vrijeme praznika. Kako biste zajedno uživali u čitanju, odaberite zanimljive knjige s zajedničkim temama. Ako putujete, obavezno spakirajte i knjige koje djecu mogu zabaviti tijekom putovanja.

obitelj, bicikl Možda te zanima... 12 prijedloga kako provesti ljetne praznike Školarci

3. Matematika za svaki dan

Praznici su pravo vrijeme da naglasite važnost primjene matematike u svakodnevnom životu. Možete djecu uključiti u računanje novca potrošenog u kupnji i koliko ste uštedjeli na raznim akcijama i popustima. Mlađa djeca mogu vježbati tako što će brojati stvari koje ste kupili ili razne zanimljivosti koje vidite dok ste u šetnji. Naučite ih da je čak i u vrijeme moderne tehnologije veoma važno računanje bez pomoći kompjutora.

Možda te zanima... Obiteljski odmor čini djecu sretnom dugo nakon što završi Vrtić

4. Ugovorite druženja

Obrazovanje, pored osnovnih znanja i sposobnosti, kao što su čitanje i računanje, podrazumijeva i razvijanje socijalnih vještina. Organizirajte druženja s drugom djecom za vrijeme praznika, i potrudite se da vaše dijete što više vremena provede u igri s vršnjacima.

Možda te zanima... Treba li dijete čitati lektiru na praznicima? Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.