Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 25. kolovoza 2015.

Autosjedalice: Ovo su automobilski anđeli čuvari

autosjedalica autosjedalice sjedalica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Moderne autosjedalice udobne, ergonomski oblikovane i sigurne. Sve navedene autosjedalice testirao je najveći autoritet u ovoj domeni, njemački autoklub ADAC.

Već i najmanji sudari u kojima nastaje šteta od samo nekoliko tisuća kuna mogu biti kobni za dijete koje nije ispravno osigurano. Naime, sile koje se pritom javljaju odrasle će samo dobro protresti, dok djeca mogu doživjeti po život opasne ozljede kralježnice, glave, ekstremiteta i organa. Moderne autosjedalice uglavnom su vrlo udobne, ergonomski oblikovane i besprijekorno sigurne, barem kada se radi o modelima provjerenih proizvođača. 

Kakvu autosjedalicu odabrati za novorođenče?

Da dobre sjedalice ne moraju biti i previše skupe pokazuje naš primjer s Mondo Internet Supershopa na kojem je u tijeku velika akcija autosjedalica renomiranih proizvođača u kojoj su neki modeli i do 40% jeftiniji. Prema našem istraživanju, ove sjedalice su na Mondu jeftinije nego u bilo kojoj drugoj internetskoj trgovini. Također, sve njih testirao je najveći autoritet u ovoj domeni, njemački autoklub ADAC.

Pedijatar upozorava: vozite dijete u autosjedalici!

Grupa 0+ (od 0 kg do 13 kg)

Autosjedalica Recaro Young Profi Plus
Dječja sjedalica i nosilica je lagana, ima visoke bočne stranice za bolju optimalnu zaštitu i funkciju ljuljačke. U testu ADAC-a dobila je ocjenu dobar, a u testu časopisa AMS preporučljiv.

Autosjedalica je dostupna u dvije boje (klikom na naziv saznaj akcijsku cijenu): Recaro Young Profi Plus Cherry & Recaro Young Profi Plus Mocca

Grupa 0+/1 (od 0 kg do 18 kg)

Autosjedalica Sparco F500K
Sustav kontrole nagiba, u slučaju sudara, smanjuje kretanje djeteta prema naprijed u sjedalu i time smanjuje mogućnost ozljeda. Prikladna za tek rođenu bebu pa gotovo do pete godine.

Autosjedalica je dostupna u dvije boje (klikom na naziv saznaj akcijsku cijenu): Sparco F500 K plavaSparco F500 K crvena 

Grupa 1 ( od 9 kg do 18 kg, od 1 do 4,5 godina)

Autosjedalica Peg Perago Viaggio 1 Duo-Fix K Rouge
ASIP sustav pruža dodatnu zaštitu u slučaju bočnog udara, dok mekani jastučić i široko podstavljeno sjedalo pružaju udobnost djetetu. Sjedalica ima 4 položaja naslona. U testu ADAC-a dobila je ocjenu - dobar.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalica Peg Perago Viaggio 1 Duo-Fix K Rouge

Kiddy PhoenixFix Pro2 autosjedalica Phantom

Najsigurnija autosjedalica IKAD prema testiranjima ADAC 2013. s ocjenom 1,4, odnosno - vrlo dobar. Izvanrednu sigurnost postiže zaštitnim jastučićem koji dodatno olakšava stavljanje djeteta u sjedalicu.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalice Kiddy PhoenixFix Pro2 autosjedalica Phantom

Chicco autosjedalica Xpace Midnight

Dolazi s pomičnim podloškom za glavu kako bi djetetu osigurala ergonomski najpogodniji položaj i pratila njegov rast tijekom korištenja. Podesiv naslon u 5 položaja. Na ADAC testu je dobila ocjenu - dobar.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalice Chicco autosjedalica Xpace Midnight

Saznajte preostalih 5 najsigurnijih autosjedalica na 24sata.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.