Školarci 13. veljače 2024.

Ovo je najbolja i najjednostavnija čokoladna torta – ove godine samo tako slavimo Valentinovo!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Valentinovo je u zraku, kažu. I baš kao što u prosincu pričamo kako bi nam božićni duh trebao biti svakodnevica, tako bismo trebali ljubav iskazivati svakoga dana, a ne samo na Valentinovo. I znamo to.

Slažemo se idejom da bi se Valentinovo u obitelji moglo „slaviti“ i obilježavati svakoga dana – iskazivanjem ljubavi, kroz male znakove pažnje ili tek zagrljajem. Slažemo se i da bi svaki dan trebao biti ispunjen ljubavlju na bilo koji način – prema partneru, prema djeci, prema roditeljima. No, slažemo se i s idejom da je sasvim u redu da neki obilježavaju to Valentinovo ružama, parfemima, čestitkama, poljupcima ili kako god požele.

Možda te zanima... 5 najvažnijih ljubavnih savjeta koje trebaš dati svojoj kćeri, ali i sinu Školarci

Ipak je to – dan za one koji vole i koji su voljeni, a u tom nema baš ništa loše.

No, mi smo odlučili ne mudrovati puno oko ljubavi i tog praznika ljubavi. Odnosno, odlučili smo da ćemo se prikloniti onom da ljubav ide kroz želudac. A najdraže nam je kad kroz želudac ljubav prolazi u obliku čokolade. Kad zbrojiš dva i dva, najbolje je ovo Valentinovo proslaviti jednom dobrom čokoladnom tortom! I to vrlo jednostavnom, tako da je možeš napraviti zajedno s klincima već danas.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Za sve koji se slažu s nama i gaje jednaku ljubav prema čokoladi, stiže recept za najbolju i najjednostavniju čokoladnu tortu – bez previše komplikacija, sa sastojcima koje gotovo sve sigurno već imaš doma. Recept smo preuzeli ovdje i provjereno je dobar!

Sastojci:

Za biskvit

  • 220 g neslanog maslaca, omekšanog (trik: ako ti se ne da čekati da omekša – naribaj ga)
  • 220 g šećera u prahu
  • 200 g brašna
  • 4 velika jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • prstohvat soli

Za ganache - kremu

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 300 g tamne čokolade

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180°C ili s ventilatorom na 160°C. Namasti i obloži 2 kalupa za torte i ostavi sa strane. Možeš peći i u dva puta.

2. U velikoj zdjeli miksaj maslac i šećer dok se ne spoje i ne posvijetle.

3. Dodaj sve preostale sastojke za biskvit i miksaj dok se sve dobro ne sjedini.

4. Smjesu rasporedi po kalupima za torte i zagladi vrh.

5. Peci u pećnici 20-25 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Kad je pečeno, ohladi u kalupima 10 minuta, zatim izvadi iz kalupa i ostavi da se potpuno ohladi.

6. U međuvremenu napravi ganache. Vrhnje za šlag lagano zagrij u lončiću, a crnu čokoladu izlomi na kockice i stavi u zdjelu. Kad vrhnje malo prokuha, prelij ga preko tamne čokolade, pazeći da je cijela pokrivena i ostavi da odstoji 2-3 minute. Nježno miješaj ganache dok se ne počne stapati i postane sjajan. Ostavi da se ohladi 10 minuta, zatim stavi u hladnjak na oko 30 minuta, dok ne dobije konzistenciju za mazanje.

7. Kad se biskviti ohlade, položi jedan gornjom stranom prema dolje na stalak za torte i namaži s 1/3 smjese za ganache.

8. Na vrh stavi drugi biskvit, gornjom stranom prema gore i lagano pritisni prema dolje da se spoji s kremom.

9. Ostatkom ganache kreme namaži cijelu tortu.

10. Uživajte svi zajedno dok vam ljubav prolazi kroz želudac!

Možda te zanima... Kad postaneš roditelj, ovih 10 prilika za seks se ne propušta Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.