Vrtić Igre za djecu 13. veljače 2017.

5 zabavnih ideja za Valentinovo s mališanima

valentinovo
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nema pravila koje kaže da Valentinovo mora biti posvećeno samo odraslima. Ne morate prekrižiti romantičnu večeru s partnerom, ali možete provesti kvalitetno vrijeme i sa svojim mališanima

Dame, Valentinovo dolazi! Ove godine provedite ga sa svojom najvećom ljubavi: djetetom! Naravno, ne morate prekrižiti romantičnu večeru s partnerom, ali možete provesti kvalitetno vrijeme i sa svojim mališanima. Nema pravila koje kaže da Valentinovo mora biti posvećeno samo odraslima. Ako imate vremena, provedite dan igrajući se, kuhajući i slaveći ljubav koju dijelite s djetetom. Iskoristite naše super zabavne ideje za najromantičniji dan u godini.

1. Kino kod kuće

Zašto ići u kino gdje morate sjediti mirno i tiho kad možete napraviti domaće kokice, zavaliti se u kauč s vašim mališanom i uživati u zabavnom crtiću ili  filmu ovisno o tome koliko vam djeca imaju godina. Pijuckajte sokić, čaj ili kakao u udobnosti vašeg doma i Valentinovo može početi!

2. Obrok za dvoje ili troje...


mama dijete kuhanje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Nakon svega, i Valentinovo je vrsta praznika. Napravite zajedno s djecom omiljeno jelo. Iako vaše dijete možda još ne zna kako koristiti štednjak ili sjeckati luk, može vam pomoći tako da miješa, slaže ili izmjeri nešto. Postavite stol i uživajte u hrani punoj ljubavi s vašim mališanima.

3. Dan za muzej

Muzej? Dijete? Na Valentinovo? Da, dobro ste pročitali. Čak i djeca u dobi od dvije ili tri godine mogu uživati u poslijepodnevnim satima u muzeju koji zajedno izaberete posjetiti. Preskočite mirno stajanje i gledanje u slike. Začinite stvari i pristupite posjetu muzeja kao igri! Možete ići u 'lov na ljubavni dio' umjetnosti. Tražite srca, boje Valentinova ili slike ljudi koji se drže za ruku.

4. Igra na otvorenom

Veljača je. Iako nema snijega, ne znači da ne možete imati Valentinovo provesti u parku, igralištu ili u dvorištu. Igrajte se tako da tražite stvari u obliku srca ili jednostavno prošećite s djetetom na svježem zraku i pričajte o ljubavi i lijepim stvarima. Nakon toga, uvijek se možete zagrijati na toplom uz fini kolačić ili otići doma na vrući kakao!


roditelji djeca aktivnosti | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

5. Plesno Valentinovo

Provedite dan uz glazbu i ples sa svojim mališanima. Odaberite temu, obucite kostime i disko može početi. Možete napraviti i sendviče ili kolačiće u obliku srca i pijuckati sok od višnje ili jagode i čak pozvati prijatelje vaše djece na valentinovski tulum.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.