Školarci 06. lipnja 2022.

Mama objasnila zašto njene kćeri ovog ljeta neće raditi ništa i oduševila tisuće ljudi

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neobična objava jedne mame izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama

Jedna je mama s Floride imala velike planove kako će njene dvije kćeri provesti prvi dan ljetnih praznika. Kristen Hewitt je odlučila da će njena djeca provesti aktivan dan na plaži, uz niz popratnih aktivnosti. No, razočarala se kada su umjesto toga djevojke ostale kod kuće izležavajući se na trosjedu i ne radeći ništa.

Onda je, kako kaže, nakon prvotnog razočaranja, shvatila koliko je to zapravo dobro. Istog dana Kristen, koja je inače sportski novinar i blogerica HuffPosta, na svom blogu i Facebooku objavila tekst pod naslovom: “Zašto ovoga ljeta nećemo raditi ništa.” Tekst je vrlo brzo postao viralan, a čitatelji su bili oduševljeni. U nastavku pročitajte što je mama napisala.

 “Imala sam velikih planova da budem ‘dobra mama’ ovog ljeta”, napisala je dodajući kako je zapravo zamišljala da će djevojčice u dobi od 5 i 8 godina svaki dan pisati pisma, pohađati razne tečajeve i radionice i dane provoditi uz niz aktivnosti.

U nastavku je opisala kako je zapravo izgledao prvi dan praznika njenih kćeri.

Izležavale smo se u pidžamama do 11 ujutro, onda sam pekla muffine s komadićima čokolade, počeli smo s umjetničkim projektom koji nismo nikad završili, i onda se preselile u bazen”. Umjesto ambicioznog rasporeda, Hewitt je izjavila kako njena obitelj ovoga ljeta neće raditi doslovno ništa.

"Tako je lako biti pod pritiskom, posebno kada gledamo idealne slike godišnjih odmora na društvenim mrežama. Ali budimo realni – svi smo umorni. Umorni od poslova, umorni od rasporeda, umorni od pritisaka i umorni od nerealnih očekivanja. Dakle, umjesto do detalja isplaniranih dana, ovog ljeta ne radimo ništa. Doslovno NIŠTA. Nema kampova. Nema igraonica. Nema tečajeva. Nema nastave i nastavnih planova i programa. Umjesto toga, vidjet ćemo kamo nas svaki dan vodi. Također dat ću slobodu kćerima da odaberu ono što ONE žele raditi", napisala je. 

“Što god da radimo, bit će lagano. To će uključivati vrijeme s obitelji, previše TV-a, nekoliko izleta, puno sunca, neke nove role, balone s vodom, dosta dosađivanja, odmora, opuštanja i čitanja (Jer mama voli čitati!).” Mama je svoj post zaključila s porukom svojim kolegama roditeljima: “Dakle, ako niste shvatili što raditi ovoga ljeta, niste jedini. I pogodite što? To je u redu. Vaša djeca će biti dobro. Vi ćete biti dobro.”

Buduću da je očekivala mnoštvo negativnih reakcija, popularnost objave i pozitivni komentari roditelja su je iznenadili. “Tko bi rekao da mama lijenčina može biti toliko inspirativna? Ipak, želim reći da osjećam najveće poštovanje za one roditelje koji rade i znam da ne mogu svi biti kod kuće. Vrlo sam zahvalna što mogu bit kod kuće”, rekla je za Huffington Post.

Možda te zanima... 'Mama, dosadno mi je': Zašto je dosada potrebna bebama i djeci Beba

Već drugog dana odmora dvije djevojčice su se počele dosađivati pa su počele posjećivati knjižnicu, upisivati se na radionice, ići na plivanje i družiti se s prijateljima. “Sviđa im se da se ne moraju rano buditi i žuriti. Biti dijete je izgubljena umjetnost i želim da imaju nekoliko opuštenih tjedana prije nego se vratimo u ludi ritam školskih dana”, kaže mama Kristen.

Konačno, možda će na ovaj način potaknuti mame da ne osjećaju krivnju kad ništa ne rade i potaknuti roditelje da rade ono što je najbolje za sebe i svoje obitelji. “U redu je dopustiti djeci da se dosađuju. Imamo moć da stvorimo život kakav želimo i vrijeme je da s tim počnemo odmah!” zaključila je Kristen.

Možda te zanima... 7 aktivnosti kojima ćeš potaknuti razvoj mozga kod djeteta Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.