Školarci 10. siječnja 2024.

Jessica Alba otkrila da je išla na terapiju sa kćeri jer se nisu slagale – i pomoglo im je!

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Terapija bi nam svima dobro došla, ali se mnogi teško odlučuju na to – kako za sebe, tako i za djecu. Zato je priznanje ove glumice itekako važno.

Sigurni smo da ne pretjerujemo kad kažemo da bi psihoterapija ili bilo kakvi slični tretmani u ovom ludom svijetu mnogima itekako dobro došli. Kako odraslima, tako i djeci. Problemi koje ignoriramo i guramo pod tepih u pravilu ne nestaju, nego se samo još više i više razvijaju, jačaju i postaju teže rješivi. Pubertet je jedno od razdoblja u životu djeteta i roditelja u kojem bi nam svima dobro došao razgovor s profesionalcem. Ipak, najčešće se roditelji na to ne odlučuju, posebno u ovom našem podneblju.

No, glumica Jessica Alba nema problema s tim. U intervjuu za časopis Real Simple, na čijoj je aktualnoj naslovnici, otkrila kako je sa svojom kćeri Honor, sada 15-godišnjakinjom, odlazila na psihoterapije kad je ona imala 11 godina. Odlučila se na to kad je shvatila da se uistinu previše svađaju i da njihov odnos ne ide u dobrom smjeru, te da nema dovoljno snage boriti se s tim.

„Cijelo vrijeme smo se svađale oko glupih stvari... Rekla sam da ne želim živjeti tako i nisam željela da da to stoji između nas,“ rekla je Alba za portal Real Simple u intervjuu. „To je proces i ja nisam savršena,“ priznala je, te istaknula da je terapija pomogla Honor da shvati da je njezina mama "samo bila roditelj".

„Kad bih rekla nešto, kao njezina majka, ona je to tumačila kao svađu ili kao da je pokušavam kontrolirati. Htjela sam da postoji netko tko bi mogao objasniti stvari na način na koji ja ne mogu,“ objasnila Alba zašto je krenula s Honor na terapiju.

Svojoj je kćeri terapije predstavila kao mjesto i vrijeme za razgovor o svemu što joj ide na živce, a što mama radi. Terapijama se povremeno pridružila i njezina mlađa kći, Haven, koja sad ima 12 godina. Alba još ima i 6-godišnjeg sina Hayesa sa suprugom Cashom Warrenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Real Simple (@real_simple)

„Terapija mi je dala određenu kontrolu, osjećaj kontrole. Bila sam sigurna u to što radim. 'Da, radim to i žao mi je. Radit ću na tome',“ rekla je Alba. I kćeri se tijekom terapije promijenila perspektiva. „To joj je dalo malo drukčiju perspektivu – da ja nisam negativac, nego samo roditelj. Samo sam željela doći do te točke i uspjelo je.“

Alba je terapiju opisala kao "tako vrijedan alat", a naglasila je i da više to nisu zajedničke terapije, pa njezina kći sad ide sama na individualne terapije.

Ona sama odrasla je u obitelji u kojoj se nije išlo na terapije i nije se razgovaralo o tom, ali je ona prešla preko tog i odlučila nešto napraviti, a puno je inspiracije za sve našla u razgovoru sa svojom djecom. „Neki ljudi misle, kao u mojoj obitelji, da razgovarate sa svećenikom i to je to,“ rekla je jednom prilikom.

Alba je svog supruga Warrena (44) upoznala dok je radila na filmu "Fantastična četvorka" 2004. godine. Zaručili su se 2007. godine, a iduće su se godine vjenčali na sudu na Beverly Hillsu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.