Roditelji Tatina zona 24. travnja 2017.

William i Harry otvoreno pričaju o gubitku mame

Foto: Facebook/TheBritishMonarchy
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U modernom dobu teško je izbjeći pritiske koji dolaze sa svih strana, a svi oni mogu utjecati na naše mentalno zdravlje. Ni kraljevska obitelj nije izuzetak po tom pitanju pa su odlučili otvoreno o tome pričati

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea i princ Harry iskreno su porazgovarali o utjecaju smrti princeze Diane na njihovo mentalno zdravlje u novom videu kao dio njihove kampanje Heads Together za okončanje stigme mentalnog zdravlja. Također, u videu pričaju o raznim pritiscima koje su doživjeli u životu i važnosti otvorenog govora o mentalnom zdravlju.

groblje Možda te zanima... Video: Kako razgovarati s djetetom kada netko umre? Vrtić

Princ Harry kaže da misli kako bi ljudi koji su iskusili gubitak u mlađoj dobi trebali što prije o tome početi pričati, a ne zatomljavati svoje osjećaje: "Nikad nismo razgovarali o gubitku mame u tako mladoj dobi", kaže Williamu. "Kad razgovarate s obiteljima drugih ljudi, misliš, wow ne želim da oni prolaze kroz istu stvar."

William kaže kako on i njegov brat nisu dovoljno razgovarali o svojoj majci tijekom svih ovih godina, a Harry se složio s njim i dodao da razmišljanje na taj način može biti zaista štetno.

grob smrt Možda te zanima... Kako smrt roditelja utječe na dijete? Školarci

"Uvijek sam razmišljao u sebi i mislio si zašto bi spominjao i pričao o nećemo što će me rastužiti, a ništa neće promijeniti, neće je vratiti", dodao je Harry.

Kate im je rekla kako misli da je nevjerojatno koliko su jaki i kako su se uspjeli nositi s tim: "Odnos koji vas dvojica imate... Nevjerojatno ste bliski", rekla je Kate.

"Zbližile su nas okolnosti u kojima smo odrastali", složio se William.

The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry #OkToSay film

Please take a moment to watch this new film featuring The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry that has been released as part of the Heads Together campaign's #OkToSay series. The film captures a conversation between Their Royal Highnesses that occurred at Kensington Palace as they looked ahead to this weekend's London Marathon and reflected on the growth of the campaign over the last year. The conversation covers a range of topics including the emotional changes new parents go through, bereavement, the stresses of modern childhood, and dealing with trauma in the workplace. The Duke and Duchess and Prince Harry are incredibly grateful to everyone who has shared their stories in recent weeks. And having asked others to start conversations on mental health with their friends and families, they wanted to show that they are taking part as well. They hope the film shows how positive a conversation on mental health can be. #HeadsTogether

Posted by The Royal Family on Friday, 21 April 2017

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.