Roditelji Tatina zona 23. ožujka 2017.

Trik koji bi svi roditelji mogli naučiti od princa Williama

Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako pogledate fotografije vojvode od Cambridgea dok govori nešto svojoj djeci, možda ćete primijetiti koliko sliči svojoj mami, princezi Diani, i to na više od jednog načina

Na mnogim fotografijama princa Williama i njegovog sina i kćeri, možete primijetiti da klekne kako bi razgovarao sa s njima na njihovom nivou i kako bi mogao uspostaviti kontakt s očima. To je tehnika koju je često koristila i njegova majka, princeza Diana, u razgovoru s njim.

Možda te zanima... Čarobna formula za odgoj uspješnog djeteta Vrtić

Možete vidjeti princa Williama s malenim Georgeom i Charlotte na dječjoj zabavi tijekom njihovog kraljevskog posjeta Kanadi. Ni vojvotkinji Kate ta metoda nije strana.

 | Author: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

Također, na Dan mira, princ William kleči pred djecom u Kensington Memorial Parku u Londonu.

 | Author: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL

Nedavno, za vrijeme proslave svog 90. rođendana, kraljica Elizabeta je zamjerila princu Williamu što kleči dok razgovara sa sinom Georgeom dok je obitelj stajala na kraljevskom balkonu. U jednom viralnom videu čak možemo vidjeti i čuti kraljicu kako Williamu govori da se ustane.

Stručnjaci tu roditeljsku tehniku nazivaju 'aktivno slušanje'. Kada se roditelji spušta na razinu djeteta, gleda ga u oči i zaustavi sve drugo što je možda radio u tom trenutku kako bi stvarno slušao svoje dijete. To je vrlo jednostavna, ali učinkovita tehnika.

baka dijete Možda te zanima... Zašto se bake i djedovi ne slažu s današnjim odgojem djece? Roditelji

William je vjerojatno naučio takav sjajan trik od svoje majke. Princeza Diana je često viđena u razgovoru s njezinim sinovima na njihovoj razini. Ona je također znala kleknuti ili sjesti kako bi se spustila na njihovu razinu i zaista poslušala ono što su joj imali za reći.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.