Roditelji Tatina zona 10. studenoga 2020.

Otac troje djece ima najbolje savjete koje bi trebali pročitati svi očevi

Foto: Facebook/Ted Gonder
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Sad imam 29 godina i imam troje djece sa suprugom Franziskom koja ih je sve nosila i rodila ih kao profesionalka. Evo što bih svom 24-godišnjaku bez djece rekao kako biti podržavajući partner tijekom faze 'postajanja roditeljima'

Ponosni otac troje djece, 29-godišnji Ted Gonder, odlučio dati savjete novim očevima i napisao dirljivo pismo svom 24-godišnjem sebi bez djece. 

Ta objava je, kako kaže Ted, podsjetnik svim muževima da se trude dati sve od sebe da budu bolji partner i da se trebaju znati koliko njihove supruge trebaju osjetiti njihovu podršku. Tedova objava vrlo brzo je privukla javnost te je dobio preko 70 tisuća lajkova i 58 tisuća ljudi je podijelilo njegovu objavu.

Nadamo se da će to pomoći muževima da shvate kako mogu čuvati leđa svojim ženama tijekom ovog lijepog, ali neugodnog razdoblja.

'Sad imam 29 godina i imam troje djece sa suprugom Franziskom koja ih je sve nosila i rodila ih kao profesionalka. Evo što bih svom 24-godišnjaku bez djece rekao kako biti podržavajući partner tijekom faze 'postajanja roditeljima', napisao je Ted.

1. 'Moja ženica je nosila dijete u trbuhu 9 mjeseci. Dakle, nosi dijete u trbuhu 9 mjeseci u svakoj prilici. Ne samo da joj trebaš pomoći da se oporavi, već ćeš se i ti vezati uz svoje dijete više nego što možeš zamisliti'.

2. 'Žena doji, i iako je to za nju prekrasan i ispunjujući osjećaj, to ipak zna biti iscrpljujuće. Dakle, mijenjaj svaku pelenu koju možeš. I spriječit ćeš neravnotežu i nezadovoljstvo u vezi. Zapravo, kad se sve prijateljice tvoje supruge žale kako su njihovi muževi odsutni i ne podržavaju ih, tvoja će se supruga hvaliti'

3. 'Napravi joj kavu bez kofeina svako jutro. Čak i ako joj se kava često ohladi i čak ako je zaboravi popiti jer je zaspala dok ti vodiš djecu u vrtić. Bila je budna cijelu noć hraneći dijete, pa pomozi joj započeti dan na način koji će joj pomoći da se resetira.'

4. 'Reci joj da je lijepa i pomozi joj da to vidi u trenucima kada se osjeća nesigurno u svom tijelu. Podsjeti je na trenutke kada je postizala sve svoje ciljeve. Podsjeti je da je superheroj. Ona se samo udebljala 20 kg kako bi tebi poklonila dijete koje će biti poklon do kraja života. Pomozi joj da prođe kroz probleme sa svojom tijelom i ostanite usredotočeni na pozitivan cilj, jedan po jedan dan.'

Možda te zanima... Pismo umorne mame: 'Dragi mužu, trebam više tvoje pomoći' Beba

5. 'Hormoni su ludi, i prije i nakon poroda. Tvoja supruga neće izgledati kao i svaki dan prije, a ponekad će reći stvari koje ne bi rekla. Imaj na umu da je tvoj posao biti njezin kamen kroz sve ovo, zato budi hrabar i dobar prema njoj i smiri je kad god vidiš da je nervozna. Ona će se uskoro vratiti u normalu, a ti želiš da ti bude zahvalna što si je podržavao i volio kad ona to nije mogla.

Franziska je na suprugovu objavu odgovorila i podijelila nekoliko savjeta: 

Franziska kaže da svađa ne mora štetiti vezi, sve dok iz nje možete učiti i rasti. Naravno, ponekad vam stvari mogu izmaknuti kontroli, ali najbolje što oboje možete učiniti je naučiti lekciju iz ovog iskustva i sljedeći put proći još bolje.

Još jedna dobra ideja je razgovarati o važnim temama prije nego što počnete živjeti zajedno. To uključuje sve, od kućnih dužnosti do vaše vizije budućnosti, piše Motherly.

Možda te zanima... Tatino pismo ženama: 'Ja sam isto novi roditelj i nije mi lako' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.