Roditelji Tata i beba posebna je veza 13. rujna 2019.

Dragocjeni trenuci koje svaki tata treba imati sa svojom bebom

Foto: Guliver

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Evo nekoliko stvari koje mama trojice dječaka, Sarah Kulchar predlaže mladim tatama kako da potaknu tu posebnu vezu i uživaju u novoj ulozi - očinstvu

1. Uključivanje u proces hranjenja

Budući da ja dojim našeg sina, moj muž ne može sudjelovati u hranjenju djeteta, pogotovo jer ja dojenje koristim kao jedan od načina na koji se povezujem sa svojim sinom nakon što se vratim s posla. Znači li to da muškarac ne može sudjelovati u procesu hranjenja? Apsolutno ne. Moj muž većinom nosi dijete kad treba podrignuti i obično mlijeko završi posvuda. Ne samo da se naš sin povezuje sa svojim ocem, nego je to već sada mali obiteljski ritual.

Glasuj za Supertatu!

2. Tata i beba neka se puno maze i grle

Večeri s novorođenčetom mogu biti pomalo kaotična, dok pokušavaš žonglirati između hranjenja, promjene pelene, prljavog rublja i večere, teško je i pozdraviti se. Tata i beba trebaju imati svoje vrijeme za druženje. Ponekad ću samo pogledati muža i reći mu: "Zašto ne odeš na kauč s bebom?". To mi oslobađa ruke i mogu napraviti neophodne kućanske poslove, a potičem ih da imaju kvalitetnu vezu. Svatko dobiva!

3. Vrijeme kupanja je pravi obiteljski događaj

 | Author: Guliver Foto: Guliver Jesi li već zavoljela kupanje bebe? Naš sin obožava biti u toploj vodi i masažu. Otkrili smo da je zabavnije kada svi sudjelujemo, a uz to je i lakše. Moj suprug zadužen je za pranje tijela, a ja mu perem kosu. Neke od najboljih uspomena do sada dogodile su se za vrijeme spavanja i lijepo je gledati tatu kako razvija svoje samopouzdanje dok drži našeg mokrog sina.

4. Tata neka postane dio jutarnje rutine

Jutarnja rutina izgleda drukčije u svakom kućanstvu (pročitaj više o našoj). Tatin je posao da spremi dijete za dan, promijeni pelenu i odjene ga. Zatim se druže nekoliko minuta. Ti jutarnji trenutci stvarno puno znače mom suprugu i veliki su mu poticaj prije odlaska na posao. To možda neće biti dobro za tvoj obiteljski raspored, ali budi kreativna. Kladim se da postoji način na koji možeš kombinirati rutinu i kvalitetno povezivanje.

5. Tata treba čitati priče za laku noć

To je sjajan način da se beba upozna s tatinom glasom i da se uspavljuje s njim. Također, neka tata izabere knjigu: to je prvi bebin susret s onim što tata voli i njegovim ukusom. U isto vrijeme, to je prekrasan način da se odmore od dana i jednostavno gledaju u oči, a vidjet ćeš kako dijete reagira.

6. Tata i beba neka razvijaju neku svoju stvar

Kao mama i žena ponekad imam potrebu da sve kontroliram. Možeš li se opustiti? Ali jedna od najboljih stvari za nas je da pustim da radi neku svoju stvar s djetetom. Bez obzira na to je li to kvalitetno vrijeme provedeno na trbuščiću ili čitanje priče. Trebaju vrijeme kad su zajedno i rade nešto bez mene. 

Posjeti novi portal za mame i roditeljstvo Lupilu, gdje možeš pronaći uvijek korisne savjete stručnjaka i zanimljive informacije vezano za djecu

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marrias

    Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem  e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.