Roditelji Kolumne roditelja 14. prosinca 2016.

Mama je mama, ali posebna je ljubav između bebe i tate

tata, beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Posebna ljubav se tih dana rodila između njega i tate. Mama je mama, ali je i tata počeo dobivati mjesto u njegovom svijetu. Posebno bi ga nagradio najvećim mogućim osmijehom kada bi se suprug vratio s posla. Moram li reći da se tata topio od ljubavi prema malom mišu?

Kako je Marko sve više i više pažnje počeo obraćati na svoju okolinu, a sve manje bio bespomoćna beba, tako su i naša igranja postala zanimljivija. Uz vježbice koje smo radili dva puta na dan, njegovo stanje se popravljalo naočigled iz dana u dan.

S neka tri mjeseca glavica je konačno slijedila trup, počeo se sam okretati na trbuh i dobio je novi pogled na svijet. A samim time i ja. Prve šuškalice, prve gricke i ružalice. Marko se smijao i uživao je pružati rukice prema svemu što je šareno i proizvodi zvukove. Ja sam uživala zajedno s njim, jer hej, ipak su igračke u pitanju.

Igrali smo se 'Di je Marko?', a njemu je bilo urnebesno kako se mama pojavi pa nestane. Razne lopte i žive boje su ga oduševljavale i izmamljivale osmijeh na lice. 

Zašto bebe vole igru skrivača?

Gledala sam da imamo didaktičke igračke kakve koristi na vježbicama kako bi dobio neki osjećaj sigurnosti i povezanosti s dvoranom gdje ih radimo i zbilja je bilo tako. Na svim vježbicama je super surađivao, bez plakanja i protestiranja. Organizirali smo se tako da se prije polaska od doma obavi dojenje, tako da bude sit, a u autu je obično i malo zadrijemao tako da je bio i odmoran. 

Najveći mogući ponos

Ali ono u čemu je najviše uživao su bile duge šetnje. Kako je ljeto bilo jako vruće, bili smo već vani rano ujutro kako bi se prije podne vratili kući. Iako je ležao na leđima i vidio samo mene i drveće, lišće je izazivao posebno oduševljenje. Vriska, cika, rukice i nogice u zraku i moj mali je bilo prava mala atrakcija za svakoga. Posebno za mene.

Što je on više toga otkrivao i pokazivao zanimanje ja sam bila sve ponosnija. Svako njegovo novo otkriće i sposobnost više su u meni izazivali najveći mogući ponos

Posebna ljubav se tih dana rodila između njega i tate. Mama je mama, ali je i tata počeo dobivati mjesto u njegovom svijetu. Posebno bi ga nagradio najvećim mogućim osmijehom kada bi se suprug vratio s posla. Moram li reći da se tata topio od ljubavi prema malom mišu? Valjanje po podu, pričanje, tatino imitiranje životinja i čudni glasovi su postali neka nova popodnevna rutina za Marka. 

Sad su i njih dvojica imali vrijeme za igru, a ja sam imala malo vremena za sebe. Kako god da je bio mali, a mala djeca su mala briga, dobro mi je došlo malo vremena samo za mene. Kava, kratka šetnja ili brzinsko druženje s prijateljicama su bili brzi recept za punjenje baterija i pripremanje za (neprospavanu) noć. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.