Tradicionalno hrvatsko jelo neizbježno je prilikom obiteljskih okupljanja i proslava blagdana
Sastojci:
- 3000 grama purana
- 180 grama maslaca
- 75 grama biljnog ulja
- mješavina suhih začina
- mlinci
Trikovi za još bolju pripremu mesa u pećnici
Priprema:
1. Puricu očistite i natrljajte biljnim začinima izvana i iznutra pa pecite u pećnici lagano podlijevajući prvih pola sata uljem, a kad ga potrošite, nastavite podlijevati vodom.
2. Tijekom drugog sata pečenja podlijevajte svakih pola sata tekućinom u kojoj se purica peče. Okrenite je nekoliko puta s leđa na prsa i obrnuto da se ispeče sa svih strana.
3. Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena.
4. U međuvremenu mlince rastrgajte na manje komade i prelijte ključalom vodom. Ostavite ih nekoliko minuta u posudi da omekšaju (ne previše) i zatim ih dobro ocijedite.
5. Odvojite dio masnoće od pečenke i prelijte mlince. Narežite puricu.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr