Školarci Prehrana školarca 13. prosinca 2013.

Purica na pet načina

pečena purica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedno od omiljenih božićnih jela svakako je pečena purica. Vjerojatno najpopularniji blagdanski recept je purica s mlincima, no purica se može pripremiti i u mnogim drugim kombinacijama. Kako još pripremiti puricu, pročitajte na portalu Gastro.hr

Mnogima Božić nije potpun ako na se na stolu ne nađe pečena purica u raznim varijacijama s izborom priloga. Svi koji su pripremali cijelu puricu sigurno imaju svoje tajne i savjete kako ispeći meso da ostane dovoljno sočno, a izvana ipak hrskave kožice.

Vjerojatno najpopularniji način posluživanja purice je s mlincima, ali ako se želite malo odmaknuti od tradicije potražite inspiraciju u sočnoj kombinaciji s narančom ili onoj s mirisnim travama, kako je pripremaju u Dubrovniku. Također, proučite kako ukusnim nadjevom možete sačuvati sve sokove, a istovremeno premazom dobiti hrskavu koricu zlatno smeđe boje u receptu za božićnu puricu. Kako iskoristiti ostatke božićnog ručka savjetuje chefica Hotela Esplanade Ana Grgić, koja je podijelila recept za finu i hrskavu toplo - hladnu salatu od božićne purice.

Recepte za puricu na pet načina pročitajte u blagdanskom specijalu Najsočniji Božić na portalu Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.