Vrtić Prehrana djeteta 13. lipnja 2016.

Idealan prilog za ručak: Pire od graška

Pire od graška
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Savršen prilog svakom komadu mesa, razveselite svoju obitelj ukusnim i drugačijim jelom

Sastojci:

  • 400 grama zelenog graška
  • 1 vezica miješanih suhih začina
  • 2 žlica kiselog vrhnja
  • 50 grama maslaca

Priprema:

 1. U posudu za kuhanje stavite grašak, maslac i vezicu začinskog bilja, nalijte hladnu vodu. Stavite kuhati na najjaču temperaturu. Kada grašak prokuha smanjite temperaturu na najnižu, poklopite posudu i kuhajte oko 20 minuta, da grašak omekša.

2. Kada je grašak skuhan izvadite vezicu začina, procijedite grašak i sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhao.

3. Stavite grašak u blender i ulijte oko 0,5 dl vode u kojoj se kuhao i kratko izmiksajte.

4. Dodajte vrhnje, posolite po ukusu i još malo izmiksajte da se grašak i vrhnje dobro sjedine.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zizika

    Pire od graška u kombinaciji s lososom https://maminrucak.hr/recepti/losos-u-umaku-od-limuna-uz-pire-od-graska/ mljac!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.