Roditelji Sretna mama 28. prosinca 2023.

Mama šestero djece: Evo zbog čega je moja kuća uvijek čista

Foto: Facebook/Eightathome
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Istina je, ako dođeš usred dana kada se odvija bitka špagetima Bolognese onda se definitivno vidi da ovdje živi i jede osmero ljudi. Ali u većini slučajeva je uredno. I to me čini sretnom', napisala je mama Krechelle

Krechelle Carter ponosna je mama šestero mališana, a na svom blogu piše zanimljive članke o svom uzbudljivom životu. Iako bi se moglo pretpostaviti da u njihovoj kući vlada kaos, mama je zapravo napisala koja pravila vladaju u njezinoj kući i zašto joj je kuća uvijek čista. Pitanje koje često čuje: "Djevojko, kako je tvoja kuća tako čista sa šestero djece, radiš i škola i svi ti letovi?".

"Istina je, ako dođete usred dana kada se odvija bitka špagetima Bolognese onda se definitivno vidi da ovdje živi i jede osmero ljudi. Ali u većini slučajeva je uredno. I to me čini sretnom. Pretpostavljam zbog toga što se držimo nekoliko jednostavnih pravila", objasnila je mama Krechelle.

kuhinja čišćenje Možda te zanima... 5 mjesta u kuhinji koja imaju više bakterija od WC-a Roditelji

1. Djeca pomažu

Slikamo, slažemo kocke, vani smo u blatu; djeca mogu imati puno neuredne zabave, ali uvijek moraju počistiti iza sebe. Igračke se vraćaju na mjesto, prljava odjeća ide u pranje, a čista odjeća na svoje mjesto.

  • Znaju kako staviti stvari u kantu.
  • Odijevaju se sami.
  • Stavljaju odjeću na pranje. Cipele i torbe također spremaju.
  • Pospremaju krevete.
  • To su samo rutine i navike.
  • Nisam gonič robova, ali imaju odgovornost i većinom uživaju u tome.

Možda te zanima... 'Imam šestero djece mlađe od 6 godina i ne tiče vas se zašto' Roditelji

2.  Višak stvari se baca

Stvarno sam ozbiljna. Imam samo posude koje redovito koristim, imam samo osnovni namještaj, dovoljno prekrivača za svaku osobu u kući, ali ne držimo beskorisna sranja. Nitko ne treba šest setova za ručavanje, jednostavno ih ne trebaš. Ne trebaš setove plastičnog posuđa koje nikad nisi upotrijebila. Znam da ti je to dala tetka za sedmu godišnjicu braka, ali ako ih ne koristiš idu van. I te potrgane igračke na vrhu frižidera koje stoje tamo već dvije godine i koje ćeš "popraviti jednog dana", sve to baci. Ako te to ne čini sretnom i ne koristiš ih redovito, ne trebaš ih. Možda te stvari treba netko drugi?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krechelle Carter (@eightathome) on

3. Stvari se slažu

Uvijek. Skoro uvijek. Nove stvari dolaze, a stare odlaze. Stvari ostaju složene. Trudimo se i redovito slažemo. Imamo kutiju za pokrivače, kutiju za dinosaure i igračke, područje gdje se stavljaju ukrasni papiri, ormar gdje su sredstva za čišćenje - jesi dobila sliku kako to izgleda. Ali stvari koje ne koristimo, bacamo. Sve ima svoje mjesto. Organizacija je ključ. Naše ladice nisu puna smeća i gluposti, osim jedne takve ladice za sve. Svi trebaju jednu ladicu "punu svega". S olovkama, gumenim trakama, gumicama za kosu i letcima za dostavu. To je neuredan, divan život.

Možda te zanima... Mama s bebom: Kuća mi nije prljava, ali bome nije ni sterilna Roditelji

4. Iskoristi jutra

Nikad ne zatvaram vrata prljave kuće. Pa, skoro nikad. Pobrinem se da djeca pospreme svoje krevete i sobe. Ako se igraju ujutro sve mora biti pospremljeno nakon toga. Sudoper i stol moraju biti čisti i oprani. To funkcionira i sve mora biti gotovo do 7:32. Moja kuća je čista kad ponovno uđem u nju. Uvijek kasnimo, ali moja kuća je čista. Vjeruj mi. Mi ne kasnimo jer je čisto, to je obično zbog cipela. To je uvijek zbog cipela. Mi nismo čudotvorci. Naša djeca još uvijek gube cipele. Svaki prokleti dan.

5. Samo jedan dan za čišćenje

Jedan dan tjedno, svaki tjedan. Podovi, kupaonice, zahodi, sudoperi, sanitarije, posteljina, hladnjaci i mikrovalna. Završeno. Nemoj previše komplicirati. Treba oko dva sata. Nemoj previše očekivati od sebe svaki dan. Jutarnja čišćenja trebaju biti dovoljna. I onda imaš jedan dan za detaljnije čišćenje. Pojačaj glazbu taj dan (volim subotu ujutro) i samo očisti.

Možda te zanima... Zašto je prljavština zapravo dobra za zdravlje djeteta? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.