Roditelji Sretna mama 03. prosinca 2018.

Naopaka torta s cimetom, jabukama i sočnim biskvitom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ono što ovaj jednostavni zimski kolač čini neobičnim je redoslijed slaganja namirnica. Doslovno se slažu naopako. U kalup za tortu prvo se ulijeva karamela, zatim slažu oguljene i narezane jabuke pa smjesa za biskvit

U božićnom izdanju gastro showa Ljubav ide kroz želudac koji snimamo u suradnji s Lidlom tri kandidatkinje bore se za titulu najbolje slastičarke. Kolačima će probati osvojiti amaterskog kuhara Dubravka Miličića.

Ne volim baš slatko pa ni ne pravim slatke stvari za druge, ali upravo zbog toga sam se prijavila u Ljubav ide kroz želudac kako bih isprobala nešto novo još ove godine, kaže nasmijana Barbara Budić (25). Ovo joj je prvi put da sudjeluje u kulinarskoj emisiji. 

Pogledaj recept u videu:

Barbara je s namirnicama iz Lidla pripremala naopaku tortu - jednostavni,  "zimski" kolač s mnogo cimeta, jabuka i sočnim biskvitom. Ono što ga čini neobičnim je redoslijed slaganja namirnica. Doslovno se slažu naopako. U kalup za tortu prvo se ulijeva karamela, zatim slažu oguljene i narezane jabuke pa smjesa za biskvit. 

Možda te zanima... Tri fina kolača koje će obožavati cijela obitelj Roditelji

- Mala je vjerojatnost da ovaj recept ispadne loše, stoga je idealan za osvajanje simpatija, komentirala je naopaku tortu za koju se nada da će osvojiti suca Dubravka Miličića.

- Prvi put mi je torta završila u smeću, ali problem je bio u pećnici. Mijenjala sam Fahrenheite u Celzijusove stupnjeve, a samo je trebalo pećnicu zagrijati na najjačoj temperaturi - rekla je. Barbari inače nije problem spremati jela za drage ljude, a očekuje da žiri bude strog i pravedan. Jedva čeka upoznati i specijalnog gosta emisije.

Rasplet božićnog izdanja Ljubav ide kroz želudac pratite ponedjeljkom, četvrtkom i subotom na YouTube kanalu 24sata.

jabuka recept orah Možda te zanima... Pet kolača s orašastim plodovima Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.