Ono što je sjajno je to što se radi u dva sloja, koja izgledaju kao da je kolač pečen u čokoladnom umaku. Za još bolji okus ovog predivnog i sočnog deserta, zaslužni su i lješnjaci. Naravno, slobodno možete staviti bademe, orahe ili kikiriki i dobiti jedan zanimljiv okus
Sastojci:
- 150 g glatkog brašna
- 2/3 šalice kakao praha
- 3/4 žličice praška za pecivo
- 3/4 žličice soli
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 6 žlica rastopljenog maslaca
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1/2 šalice sjeckanih lješnjaka
- 3/4 šalice smeđeg šećera
- 1 1/3 šalice zakuhane vode
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Pomiješati u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo, 1/3 šalice kakao praha i sol; u drugoj posudi pomiješati jaja, 100 g šećera, ekstrakt od vanilije, maslac, mlijeko pa pomiješati sa smjesom brašna; miješati dok smjesa ne bude homogena pa dodati lješnjake i sve dobro izmiješati.
3. Preliti smjesu u maslacem podmazanu posudu za pečenje (oblik kvadrata, veličine 20 x 20 cm).
4. Pripremiti od preostalog kakao praha, smeđeg šećera i vruće vode čokoladni preljev te ga preliti po smjesi u posudi za pečenje.
5. Peći u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.
Potražite još recepata na portalu missGastro.hr