Vrtić Prehrana djeteta 4810 prikaza 03. veljače 2017.

Bez miksera: Fini čokoladni kolač za vikend

kolač
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ono što je sjajno je to što se radi u dva sloja, koja izgledaju kao da je kolač pečen u čokoladnom umaku. Za još bolji okus ovog predivnog i sočnog deserta, zaslužni su i lješnjaci. Naravno, slobodno možete staviti bademe, orahe ili kikiriki i dobiti jedan zanimljiv okus

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 2/3 šalice kakao praha
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 3/4 žličice soli
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 6 žlica rastopljenog maslaca
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1/2 šalice sjeckanih lješnjaka
  • 3/4 šalice smeđeg šećera
  • 1 1/3 šalice zakuhane vode

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Pomiješati u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo, 1/3 šalice kakao praha i sol; u drugoj posudi pomiješati jaja, 100 g šećera, ekstrakt od vanilije, maslac, mlijeko pa pomiješati sa smjesom brašna; miješati dok smjesa ne bude homogena pa dodati lješnjake i sve dobro izmiješati.

3. Preliti smjesu u maslacem podmazanu posudu za pečenje (oblik kvadrata, veličine 20 x 20 cm).

4. Pripremiti od preostalog kakao praha, smeđeg šećera i vruće vode čokoladni preljev te ga preliti po smjesi u posudi za pečenje.

5. Peći u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.