Roditelji Sretna mama 06. prosinca 2018.

Lava cake: Kako napraviti neodoljiv kolač s čokoladnim performansom

1/3
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pogledaj kako se priprema tzv. lava kolač kojem teško odolijevaju i oni koji ne vole slatko

Premda se čini kompliciranim, Tina Petković (25) spremila je 'lava cake' kolač s Lidlovim namirnicama kojem teško odolijevaju i oni koji ne vole slatko. Hoće li mu odoljeti suci gastro showa Ljubav ide kroz želudac?

Potrebno je stopiti prvu i drugu smjesu i jako polako miješati, budući da je čokolada vruća, postoji opasnost da umjesto 'lava cake' kolača dobijemo kajganu, objašnjava nam Tina Petković (25), kandidatkinja gastro showa Ljubav ide kroz želudac.

Studentica je arheologije i povijesti umjetnosti pa je i njezin kolač unio dašak umjetnosti u četvrtu epizodu. - Volim eksperimentirati s novim i neobičnim namirnicama jer uglavnom kuham za sebe pa sam sigurna da nikoga ne mogu zeznuti - objašnjava nam Tina.

Možda te zanima... Ljubav ide kroz želudac: Čokoladna kugla za zavođenje Roditelji

- Recept za 'lava cake' je zaista jednostavan, iako se čini kompliciranim. Rade se dvije smjese - za prvu je potrebno otopiti puno čokolade i maslaca, a u drugu se stave jaja, šećer i malo brašna - pojašnjava Tina i dodaje kako je sljedeći korak najvažniji.

- Pećnicu je potrebno ugrijati na 200 Celzija i kolač peći šest do sedam minuta. Vrlo lako vam se može dogoditi da kolač prepečete pa ćete ostati zakinuti za čokoladni performans, kao što se meni dogodio kada sam ga prvi put isprobavala. Čokolada se treba topiti i prelijevati kada ga probate - zaključuje.

čokolada Možda te zanima... Nešto za desert: Pet slastica s čokoladom Školarci

Ovoga puta kolač je ispao baš kako treba, a savjetuje da ga se servira uz kuglicu sladoleda.

- Trenutno nemam dečka kojemu bih kuhala i spremala kolače, ali kada bih birala, on bi trebao biti 'vruć' kao i ovaj kolač - našalila se. 

Rasplet božićnog izdanja Ljubav ide kroz želudac pratite ponedjeljkom, četvrtkom i subotom na YouTube kanalu 24sata.

čokoladna torta Možda te zanima... Čokoladna brownie torta s puno čokolade Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.