Ovu tortu možete napraviti zaista brzo, a odgovara uz svaku prigodu – nedjeljni ručak ili rođendanski tulum
Biskvit:
- 4 jaja
- 5 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 velike žlice brašna
- 200 g mliječne čokolade
- 250 g tamne čokolade
- 250 g maslaca
Krema:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 250 g tamne čokolade
- pola šlagfixa
Ukrašavanje:
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Za biskvit na pari otopite obje vrste čokolade. Zatim izmiksajte jaja s obje vrste šećera dok se volumen ne utrostruči.
2. Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i dodajte brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
3. Stavite u namašćen kalup i pecite 40 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Topli biskvit polako namočite s toplim mlijekom.
4. Za kremu zagrijte vrhnje za šlag i u njemu otopite čokoladu. Ohladite u hladanjaku sat vremena.
5. Izvadite kremu iz hladnjaka i dodajte pola šlagfixa te izmiksajte.
6. Prelijte kremu preko hladnog biskvita. Vratite tortu u hladnjak, a kada se dobro ohladi ukrasite ju tučnim vrhnjem za šlag.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr.