Roditelji Sretna mama 28. srpnja 2015.

'Kad rodim, zabit ću si glavu u tortu'

Helena Minić
Foto: Srećko Niketić / Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumica Helena Minić Matanić, koja s redateljem Daliborom Matanićem očekuje prvo dijete, otkrila nam je s kojim se sve trudničkim tegobama i brigama susrela. Iako ih nije bilo malo, ona je ostala pozitivna i sada s veseljem očekuje porod na kojem bi trebao biti i njezin suprug

Poznata glumica Helena Minić Matanić sad je u 37. tjednu trudnoće. Odlučila je da će roditi u bolnici Sveti Duh u Zagrebu, no kako je sad zbog poslovnih obveza supruga Dalibora Matanića u Puli, kaže kako su se doktori na pregledu u trudničkoj ambulanti našalili da ima rodilište i u Puli i da se ništa ne mora brinuti.

helena minić matanić | Author: Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Simpatična buduća mlada mama i njen suprug digli su puno prašine kad su oboje ostavili dugogodišnje partnere i ušli u brak ubrzo nakon toga. 

"Samo nekoliko dana nakon vjenčanja saznali smo da sam trudna tako da je to naš najljepši, najvrjedniji, najplemenitiji i najljepši dar ljubavi koji smo mogli dobiti. Svakog dana i svake sekunde zahvalni smo na tome." Kaže da je Dalibor bio presretan, kao i ona. "Zapravo je teško riječima opisati tu bujicu emocija koja te preplavi. Svi koji su to prošli, znaju o čemu pričam."

Nakon toga, film Dalibora Matanića 'Zvizdan' prikazivan je na filmskom festivalu u Cannesu. Kako je glumica već bila u visokom stupnju trudnoće, nisu putovali avionom već autom. To je korak na koji se većina trudnica ne bi odvažila, no Helena kaže da bi to bez razmišljanja uvijek ponovila, kao i sva putovanja na kojima su zajedno bili. "Obožavam kad sjednemo u auto, našu drugu kuću i otisnemo se u nepoznatom smjeru. Moram priznati da sam trudna dosta kilometara prevalila i uživala sam u tome. Zapravo, još uvijek uživam."

'Na početku mi se gadila i voda'

Početak trudnoće joj nije bio ugodan jer je povraćala i imala jake mučnine. Kad je to prošlo, u 24. tjednu dijagnosticiran joj je gestacijski dijabetes. Nedavno je skoro bila hospitalizirana zbog toga. "Već sam dva i pol mjeseca na rigoroznoj dijeti, ali moram priznati da mi ništa od toga nije teško iako sam teška 'ovisnica' o čokoladi i slatkišima. Ako me i uhvati mala kriza, sjetim se u koju je to svrhu i odmah me prođe! Isto tako se sjetim žena koje su zaista imale teške komplikacije u trudnoći i zato si ne dozvoljavam kukati."

Helena Minić | Author: Srećko Niketić / Pixsell Foto: Srećko Niketić / Pixsell

Trudnice su na glasu kao žene s raznim neobičnim zahtjevima i prohtjevima, no Helena kaže da nije jedna od njih. "Kako mi je bilo mučno prvih sedam mjeseci, nisam imala nikakve prohtjeve jer je bilo dana kad mi se čak i voda gadila. Kad su prestale mučnine, dijagnosticiram mi je šećer tako da nisam stigla imati prohtjeve i zahtjeve."  No, priznaje da je imala kraći period kad se suočavala sa strahovima i anksioznošću. "Važno je ne držati takve stvari u sebi, nego pričati o njima, bilo sa nekim svojim bližnjima, ili se obratiti stučnoj osobi. Sve je to sastavni dio trudnoće, i ako tako gledaš, od početka ti je već, ako nšta drugo, ipak malo lakše", iskrena je glumica.

Helena kaže da joj je sve najljepši dio trudnoće, čak i oni teški trenuci. "Sama spoznaja da se u meni stvara novi život otkloni mi sve negativne stvari koje su se događale. Sami biramo hoće li nam čaša biti napola puna ili prazna. Ja sam se odlučila za napola punu čašu!"

'Dado želi biti na porodu' 

Buduća mama puno šeće od početka trudnoće, a i na posebnom je prehrambenom režimu zbog šećera. Našalila se kako već mjesecima nije okusila čokoladu pa želi da joj u rodilište, kad beba dođe, donesu tortu da odmah može zabiti glavu u nju.

Još uvijek nije svjesna da će uskoro roditi, ima osjećaj da će se to dogoditi nekom drugom. "Svaki put kad pomislim na porod kažem si: kako su sve žene rodile, tako ćeš i ti. Ne želim se opterićivati prije nego što počne. Kao što je svaka trudnoća individualna, tako je i svaki porod različit i zato ne volim slušati tuđa iskustva."

Dalibor je sam izrazio želju da bude uz nju na porodu. "Jako sam se razveselila jer se uz njega osjećam sigurnije." Budući da ovog ljeta obilazi puno festivala sa svojim filmom "Zvizdan" i da će taman negdje oko termina biti na Sarajevo Film Festivalu, šale se da će morati 'žicati' helikopter po Sarajevu kako bi stigao u Zagreb na porod.

'Veselim se upoznavanju naše curice'

Helena Minić | Author: Srećko Niketić / Pixsell Foto: Srećko Niketić / Pixsell

Priznaje da se nekad preispituje kakva će biti majka"Zna me uhvatiti strah da neću biti dovoljno dobra majka, ali to iskomuniciram sa svojim suprugom i prijateljicama koje su rodile i onda shvatim da su to najnormalnije emocije za stanje u kojem se nalazim." Za Dadu zna da će biti najbolji tata na svijetu. Kaže da on obožava djecu, a i djeca obožavaju njega.

U njoj se sve više rađa zaštitnički instikt i već sad drugačije gleda na neke stvari koje su je prije izluđivale i budile u njoj nezadovoljstvo, tugu, bijes. "Sad mi je već to postalo smiješno. To je zato jer mi se prioriteti mijenjaju."

"Već sad i pričam i pjevam i plešem i slušam i smijem se i plačem: sve dijelim s našim anđelom. Iz dana u dan sve smo povezanije i jako se veselim trenutku kad ću je ugledati!"

U dvoje je sve lakše

Moram priznati da nisam imala turbulentniju godinu od ove, a ni Dado. U kratkom vremenu dogodile su nam se prelijepe stvari koju su proizašle iz ljubavi. Ne analiziramo što nam se događa, već pokušavamo živjeti život punim plućima. Kako je teško nositi se s lošim stvarima koje ti se događaju u životu, isto se tako treba znati nositi i s toliko lijepih stvari. Ali u dvoje je sve lakše! Ništa nismo planirali već smo pustili da se stvari odigraju same od sebe. Tako je bilo i što se tiče imena koje neću još sad otkriti. Prije nego što sam uopće ostala trudna, znali smo da će nam dijete biti curica. I evo, sad čekamo našu princezu da ugleda svijetlo dana, kaže Helena Minić Matanić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.