Roditelji Sretna mama 30. prosinca 2018.

Kako sačuvati živce: 7 tečajeva za roditelje koje bi trebalo izmisliti

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prije i nakon što postanete roditelji postoje različiti tečajevi koji bi vam trebali pomoći da što bolje odgojite svoju djecu. Neki su prilično izravni, neki kao da nemaju dodirnih točaka s pravom djecom, dok neki jednostavno ne postoje, a trebali bi!

Većina tečajeva za roditelje naučit će vas nekim osnovnim stvarima koje ne znate (sjetite se trudničkog tečaja) i sva sreća da postoje. No s djecom dođe i do nekih situacija s kojima se ne znate nositi i tada bi vam itekako dobro došlo da možete pohađati jedan od ovih tečajeva koji ne postoje, ali bi ih trebalo izmisliti:

1. Upravljanje ljutnjom zbog Lego kockica

Ovdje ne biste učili kako ljutnju usmjeriti na dvorac s tornjevima izgrađen od Lego kockica, nego kako se nositi s ljutnjom nakon što bosonogi stanete na kocku kad po noći idete na WC ili pronađete 2.736 komada razasutih po cijelom stanu ili, najgore, kad morate ispočetka izgraditi nešto što je slagano dva sat, samo zato što ste kreaciju slučajno srušili laktom. Ništa ne može u tolikoj mjeri izazvati unutarnji roditeljski bijes kao te svjetski poznate kocke. Znate li onu bol kad stanete na Lego kocku? Evo rješenja, a nije pospremanje

2. Upoznavanje s drugim roditeljima

Drugi roditelji su naporni. Dobro, ne baš svi, ali cijeli čopori njih kao da ne mogu dočekati da vam se počnu miješati u odgoj i dijeliti savjete. Može vas šokirati kad vam se dogodi prvi put, a još kad vas počnu ispitivati o vama. Sami odlučite hoćete li se odmah izderati na njih ili pobjeći glavom bez obzira. 'Nepoznata žena otela je dudu mojem djetetu!'

3. Čekanje u redovima

Ružne stvari događaju se u redovima. Pogotovo u redovima u supermarketima. Stvari o kojima poslije ne želite razmišljati niti ih ikome spominjati. Ti ružni događaji uključuju malu djecu, napadaje bijesa i stvari koje se nalaze na policama neposredno uz blagajnu. Pomiješajte sve navedeno i čeka vas provod iz pakla.

Još kad se ispred vas nalazi očito velika obitelj, ako je suditi po količini namirnica tjedna kupovina, a iza vas se proteže toliki red da se doslovno osjećate kao u zamci. Djeca vrište, jaja se razbijaju, skupe čokoladice koje niste imali ni najmanju namjeru kupiti odjednom se nalaze rastrganog omota u vašim kolicima i sve zajedno nalikuje sceni iz nekog filma. Trebao bi postojati tečaj koji bi nas naučio samo kako preživjeti čekanje u redovima.  30 načina kako u sekundi uvrijediti dijete

4. Kamp za dešifriranje tinejdžerskog jezika

Tinejdžeri kao da pričaju na stranom jeziku. Ako ga i ne govore, onda ga bar pišu na chatu, Facebooku ili Twitteru. Ako nemate pojma što je ‘Snapchat’ ili nemate pojma gdje ide vaš pomladak kad vam slučajno pošalje SMS poruku IUP, možda i bolje da ne znate.

Smiješna strana roditeljstva: 10 situacija koje se neprestano ponavljaju!

5. Raspakiravanje proizvoda

Čija je briljantna ideja bila da pričvrsti apsolutno sve igračke i uređaje za kutiju tako jako kao da svi imamo odvijače pri ruci cijelo vrijeme?! "Kako što brže i bezbolnije izvaditi proizvode iz kutije" trebao bi biti tečaj koji će se nuditi u isto vrijeme kad krenete i na trudnički.

6. Rehabilitacija za igračke

Dijete dobije igračku. Pet minuta poslije: dijete pokvari/strga/raščetvori igračku. Te potrgane igračke najčešće završe u nekoj kutiji s drugim igračkama, jer mi obično nemamo vremena baviti se s brojnim popravcima. Ili bi proizvođači igračaka trebali prestati naručivati sve iz Kine ili bi trebali početi sami izrađivati kvalitetnije igračke. 

U svakom slučaju, većina roditelja platila bi da ih netko nauči kako vratiti kotače natrag na Corvettu od Barbie (nakon što su nasilno skinuti) ili kako ukloniti duboke ogrebotine s 400 kuna vrijedne video-igre koja je korištena kao podmetač za šalicu toplog mlijeka.

Što se dogodilo nakon što sam donirala sve igračke svoje četvero djece

7. Društveni sarkazam

Ovo je dodatni tečaj koji bi trebali pohađati svi roditelji (i ljudi) bez smisla za humor. Opustite se i smijte se! I grlite svoju djecu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.