Roditelji 10. studenoga 2023.

Nicki Minaj otvoreno o majčinskoj krivnji i anksioznosti: „Ja ne znam kako to raditi“

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majčinstvo je divno i – teško. Nekima lakše, nekima teže, ali to ne ovisi ni o čem što ti možda pada na pamet. Dokaz tome leži u činjenici da bez obzira na to kakav status ima mama, je li slavna, bogata ili potpuno nepoznata i bez ičije pomoći – neke stvari kod majčinstva te kad-tad stignu.

Neke stvari nemaju puno veze s novcem i slavom. Ma dobro, puno tog nema baš nikakve veze s novcem i slavom, ali činjenica je da te stvari nekad ipak pomognu u životu. Onako malo. No, kako kaže ona kultna sapunica čiji je naslov često citiran – i bogati plaču. A to je slučaj i ovdje.

Možda te zanima... Smirujuće roditeljstvo: Kako se nositi sa strahom i tjeskobom Roditelji

Malo smo se našalili, eto, ali ono što želimo prenijeti je da čak ni slavna glazbenica Nicki Minaj ne može pobjeći od jednog od najtežih dijelova majčinstva: osjećaja majčinske krivnje. Nicki je majka jednog djeteta kojeg je dobila sa suprugom Kennyjem Pettyjem, a u novom izdanju Voguea za prosinac 2023. otvorila je dušu i progovorila o tjeskobi i krivnji koju osjeća kao majka.

O tjeskobi u majčinstvu

Minaj je dječaka s kojim je pozirala za Vogue rodila 2020. godine, a uvijek ga naziva od milja "Papa Bear", dok njegovo pravo ime nikada nije otkrila. Unatoč tome što sve djeluje idilično, Nicki je priznala da to baš i nije uvijek tako. Reperica se prisjetila kako je roditeljstvo narušilo njen odnos s partnerom. "Neću lagati, stvari su se zakomplicirale među nama", rekla je. “Mislim da smo znali da ćemo to prebroditi, zbog naše prošlosti. Ali ne postoji takva stvar kao što je samopouzdanje u roditeljstvu.” Nicki je priznala: "Voljela bih da mi je netko rekao - iako sam sigurna da to ne bih mogla razumjeti - da postoji određena razina tjeskobe i da misliš da će nestati, ali zapravo postaje strašnije. Tako često pomisliš: Ja ne znam kako ovo raditi!”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie (@nickiminaj)

To je tako istinito! Sigurni smo da će se mnoge mame s ovim poistovjetiti. Mnoge će mame priznati da nisu bile spremne u pravoj mjeri na tjeskobu, strah i nespremnost koja se javi kad donesemo doma bebu. Važno je razgovarati o tom, što nije uvijek lako, ali to je jedan od načina da se mame povežu i osjete da nisu same.

O majčinskoj krivnji

U intervjuu je Minaj također ispričala da se uvijek osjećala kao da će prestati s glazbom kad postane mama. “Mislim da sam duboko u sebi vjerovala da ću, kad budem imala obitelj, jednostavno izgubiti želju za stvaranjem glazbe”, rekla je za Vogue. “Uvijek bih govorila ljudima: ‘Gledajte, kad budem imala dijete, kuhat ću mu svaki obrok i peći kolačiće svaki dan.’”

No, čak iako bi si to mogla priuštiti, Nicki to ipak nije napravila. “Možda sam se podsvjesno nadala da će moj fokus biti samo na tome da budem majka, i radovala sam se toj ideji. To mi je zvučalo kao takvo olakšanje,” pojasnila je. “Ali ono što se dogodi jest da saznate da morate raditi.”

Nicki je u intervjuu ispričala i priču o ženi koju je srela, a koja je bila bila mama kućania - sve dok nije shvatila da želi učiniti nešto za sebe. “Počela se osjećati krivom što ne radi i, prkoseći skepticima, krenula u školu za medicinske sestre. A onda se, kao medicinska sestra, počela osjećati krivom što radi, što propušta dragocjene trenutke u životima svoje djece.”

Minaj je priznala da je bila šokirana tom pričom. “Bila sam u čudu! Osjećala je krivnju kad je bila savršena domaćica, a kao zaposlena majka osjećala je krivnju kad je propustila trenutak u njihovim životima. Bila je to sudbina, da mi ta žena to kaže jer me to natjeralo da pomislim: Pa, ako ću bez obzira na to osjećati krivnju, mogla bih nastaviti raditi jedinu stvar koju stvarno znam raditi, a to je stvarati glazbu.”

Mnogi su zasigurno zahvalni što se Nicki vratila glazbi, a s druge strane, mnogim je mamama lakše kad čuju da čak i ona ima problema s kojima se tolike mame nose…

Možda te zanima... Tjeskoba nakon rođenja bebe: Problem o kojem se ne govori Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.