Zimsko/proljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LUNA
    10. Prosinac 2018. 12:12

tim

Luna hvala pogledat fu jos tamo uopce nemam ideju kolko mi tog treba i za sta cu ih tocno koristit osim za bljuckanje i takve stvari… jel dosta neznam 10 ak komada?
    Netko je piso za trudnicki secer bez brige to stvarno nije nista strasno i da se regulirat ja imam tip 1 secer znaci jos kd prije trudnoxe i to je vec malo teze regulirat ali ako ides u petrovu vjerijatno ce tr ostavit preko vikenda mjerit ti secer svaka 3 sata i vidjrt dali ti je potrebna terapija ili samo regulacija prehranom dobit ces svoj aparatic i ko trolirat se doma sve ce ti tamo objasnit samo izbacit pekare i slatkise j masnoće to je samo prisila na zdrav život nista drugo kad tako gledas :D

Mi ne dobijemo u splitu svoj aparatic 😒 a skupi su..brat ce mi dat, on ima neki pa cu pratit malo, necu svaki dan da se ne bediram 😂
    Sto se tice tetri, ja sam uzela 5 bijelih i 7 sarenih..i 8 tetra krpica..manje su od tetri..bile su tak u kompletu i nisu bile skupe..prva mi je beba pa ne znam točno za sta ce mi sve trebat..al moze beba i lezat na njima ili pokrit se ljeti..onako slatke su bas..a bijele za siroko povijanje..bljuckanje, slina i svasta 😄

oppa
    10. Prosinac 2018. 12:14

LUNA

oppa

A neznam više jeli ovak moj doktor mutav ili šta ali samo me uplaši sa svim i svačim.. Uglavnom, ništa očito čekam petak da vidimo što i kako će se šećer kontrolirati. Nadam se ipak da me neće duže od 24h ostaviti 😔😔 mrzim bolnice od svih ovih maminih operacija i kemoterapija i koječega i naprosto me jeza stisme i plače mi se čim se kojoj približim..
    Eto umjesto uživanjani hrani z blagdane ja bum jela zdravo 😒😒😒😒😒

Uffff bas mi je zao 😒 ja sam bila vec 24 sata i tako sad do kraja trudnoce..ne znam u kojem si gradu pa ne znam jel svuda ista procedura. Dobit ces kao neku brosuru o prehrani i kalorijama..cists glupost..ja se ne pridržavam bas toga jer mi je komplicirano. Samo sam izbacila pekaru i grickalice.

Da, sjećam se da si pisala da si 24h bila.. A imala si neke povišene vrijednosti.. Kao i ja.  Drugo mjerenje mi je 11,6 a treće 9,3. Ja sam u Zagrebu i nadam se da neću ostati duže od toga. Zanimljivo je da pišu kao u slučaju šećera jedino liječenje je dijeta i tjelovježba odnosno kretanje. Ako me stave u bolnicu kak ću se kretat? Po sobama? Ugl, vidjet ćemo. A za prehranu, a ništa evo sad sam kupila hrpu zdrave hrane i udri.. Već vidim da ću skapavat od gladi ali dobro, bitno mi je da bebi ne bude ništa.. Naviknut ću se na prehranu. Sreća još 10tjedana...

oppa
    10. Prosinac 2018. 12:21

tim

Luna hvala pogledat fu jos tamo uopce nemam ideju kolko mi tog treba i za sta cu ih tocno koristit osim za bljuckanje i takve stvari… jel dosta neznam 10 ak komada?
    Netko je piso za trudnicki secer bez brige to stvarno nije nista strasno i da se regulirat ja imam tip 1 secer znaci jos kd prije trudnoxe i to je vec malo teze regulirat ali ako ides u petrovu vjerijatno ce tr ostavit preko vikenda mjerit ti secer svaka 3 sata i vidjrt dali ti je potrebna terapija ili samo regulacija prehranom dobit ces svoj aparatic i ko trolirat se doma sve ce ti tamo objasnit samo izbacit pekare i slatkise j masnoće to je samo prisila na zdrav život nista drugo kad tako gledas :D

Da, mislila sam u petrovu ići.. 
    Kad sam imala spontani pobačaj u 3.mj bila tamo i baš sam čekala na odjelu gdje su trudnice s šećerom.. Shvatila sam da su sirote neke tamo i dosta dugo 😑

Malu
    10. Prosinac 2018. 12:26

Evo mene s pregleda... sve je ok 🙏🏻 Beba je super, ima 1600 gr sto je ok za 30 tt. Jedino sto se nije okrenula glavicom dole. Lezi popreko kao sto mi je i mali bio. Tako da jedino se nadam da ce se okrenuti na vrijeme. I da, ja sam dobila 10 kg 🙈😱

https://lmtf.lilypie.com/yPurp1.png

oppa
    10. Prosinac 2018. 12:37

Malu, super za dobre vijesti! Samo neka se tako i nastavi.. 

LUNA
    10. Prosinac 2018. 12:51

Oppa neces se kretat taj jedan dan, nece od toga nista bit..iako je meni u bolnici jedno mjerenje prije obroka bilo povisno jer sam uzela koji kreker pa mi je iza obroka rekla da malo setam po hodniku da se potrosi..a mos mislit od te hrane sta se ima trosit..ja umrla od gladi i neispavana bila totalno..sreca pa je samo 24 sata..ovaj put cu bit pametnija i ponet si kave u termosici i mandarine za meduobrok jer su one njihove jabuke ko kamen. Nemoj ic na taste, nemoj ic petkom jer ne znas kako vikendom otpustaju i kad ces dobit otpusno pismo..i radit ce ti uzv, urinokulturu i ginekoloski pregled..to zadnje nisam znala pa se nisam bas depilirala svjeze 😂 al prode nekako..ja imam jos 4 puta za ic 😣

• tim
    10. Prosinac 2018. 13:09

Oppa pa da neke koje nazalost nisu dobro regulirane budu dulje u bolnici am vjerujem da ces ti bit taj vikend i okej sumnjam da ce te preko vikenda pustit jel nema bas doktora na odjelu pa ce cekat ponedeljak da vide sve nalaze al to zacas prode tamo mozes hodat okolo bar ja uvijek iden i moze ti psojeta doc kadfos jel smijes izac van malo

Aosijek
    10. Prosinac 2018. 13:36

A koje su im to dozvoljene granice za secer? Koliki mora biti da ides u bolnicu na taj nadzor?

malac_28
    10. Prosinac 2018. 13:38

Oppa baš mi je žao zbog loših vijesti, vjerujem da će sve biti ok i da ipak nije tako strašno kako ti je doktor rekao.. Drži se 💪☺️
    Malu drago mi je da je sve super ☺️
    Još sam nešto htjela komentirat, ali zaboravih u ove 3 stranice teksta 🙈.
    Mama i ja smo lijepi šoping obavile, kupila sam ogradicu, poplun i jastuk, još jednu posteljinu, dvije plahte, čarapice, 2 bodića, hlačice, benkicu, još 6 tetri i jednu igračkicu koja svira 😍☺️ baš sam si sretna sad 😀 i možda odem danas s tatom po komodu da to fino sve pospremim 😁

oppa
    10. Prosinac 2018. 13:40

tim

Oppa pa da neke koje nazalost nisu dobro regulirane budu dulje u bolnici am vjerujem da ces ti bit taj vikend i okej sumnjam da ce te preko vikenda pustit jel nema bas doktora na odjelu pa ce cekat ponedeljak da vide sve nalaze al to zacas prode tamo mozes hodat okolo bar ja uvijek iden i moze ti psojeta doc kadfos jel smijes izac van malo

Znači, što i ti to isto prolaziš? Ma znam, već se pripremam psihički. A moram i pripremiti stvari 😔 ha dobro, šta je tu je.
    Luna znam za pregled i uzv, vidjeh na uputnici.. Baš mi bude super 🤪 a muž baš sutra ide na poslovni put, nema ga do četvrtka navečer i planirali put i austriju za vikend.. Sad em što ništa od puta, em što se on šokirao : kaj ćeš tri mjeseca bit u bolnici?! Malo je zuj i što se tiče uopće toga koliko sam trudna već. Naime, još 10 tjedana brojimo. Ali dobro, ostavljam njemu matematiku 😂
    A šogorica mi je iz Du i rekla je da kod njih zadržavaju trudnice tri dana i u to vrijeme odrade sve pretrage i osmisle plan prehrane. 
    Sumnjam da će u petrovoj ići tako daleko i da će mi osmisliti plan prehrane ali dobro. Živi bili pa vidjeli.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.