Zimsko/proljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Timi95
    11. Studeni 2018. 10:04

Jutro cure 😊 mi smo sinoc imali veceru kod nas pa smo ostali budni do 1 ujutro i sad se probudili. Nisam se ni stigla javiti, jer sam kuhala..
    Ugl sto se dojenja tice- ja to jako zelim, nadam se da cu imat mlijeka i da ce mi bradavice bit okej. Za sad su bas spremne da dojenje, prilagođavaju se.. mislim da to dođe sve prirodno kako i sta.. na tecaju smo ucili da beba u 24h papa 12-14 puta, dok je malo. I da tokom noci je najbolje dojiti od 2-6 tad nam je mlijeko najbolje.. ima puno podataka vezano uz dojenje..
    Mala sto se tice spavanja, inace zaspim oko 21h i probudim se oko 8 ujutro, a nekad spavam i popodne.. sto vise to bolje 😊

Beba
    11. Studeni 2018. 10:04

Lijepa priča Croatina ,svi mi imamo neka očekivanja i zamišljamo kakva će bit trudnoća,pa beba,pa ovo i ono. Valjda nam je tako lakše i mislimo da možemo nešto kontrolirati. Blago trudnicama koje vide bolnicu samo na porodu i idu u TA samo na kraju,svi si to žele i zamišljaju ,ali eto nekima se stvari drugačije poslože. Iskreno ne opterećuje me ni dojenje,ni marame,niti bilo šta drugo osim zdravlje za mene i moju bebu,a sve ostalo riješiti ćemo u hodu. Isto želim i vama svima ovdje,zdravlje za mame i bebe,nemojte se nepotrebno opterećivati ,ako možete uživajte u svojim trudnoćama.

url=https://lilypie.com]
    DANTE

Timi95
    11. Studeni 2018. 10:06

I da, nesto sam se prehladila, malo me grlo boli i kisem stalno.. malo je zahladilo..
    Jednom ste pricale za jakne, ja sam sebi kupila neki dan u Zari lijepu duzu M, i bit ce mi dobra kad mi naraste trbuh, a i da ju nosik ubuduce 😊

MalaTajna222
    11. Studeni 2018. 10:38

Tamsi super je ako mozes tako puno 👍
    Je li ovde ikoja od vas zna je li ima u c&a najlonki za trudnice? Imaju neke xl brojeve, je li bi mi sa busekima stale u to? Trebaju mi za haljinicu jednu a di god sam gledala su one debele od 70 den i sl...

Tonka185
    11. Studeni 2018. 10:59

Kristina bas mi je drago da ima medju nama jedna tako iskusna pa da te mozemo pitati vezano uz dojenje 😊 svaka cast na znanju, nadam se da cu uspjeti dojiti bas bi htjela, nekako sam spremna na sve, samo da bude sve ok. Malo se bojim tih bolnih grudi i toga hoce li dijete dovoljno moci pojesti, pa hocu li ja znati to masirati itd. U biti po tome se cijeli dan i noc vrti oko pripreme grudi za dojenje, samo dojenje, zatim postupak nakon dojenja.. i tako u krug😤😣 treba se naoruzati strpljenjem. 
    Croatina bravo hrabrice 💪  svaka cast😉
    Ja spavam ovisi kako kad, uglavnom oko 11 zaspem pa do 8-9 ujutro ali ono ne bude u komadu.dizem se piskiti, i kad suprug ide ujutro radit probudim se pa opet zaspem i tako.ali osjecam se odmorno uglavnom i nastojim zadnje vrijeme koliko mogu izbjegavat popodnevno spavanje to mi uglavnom naskodi 😥

Kristina 30

Ja sam koristila rucnu izdajalicu od aventa,mislila sam kupit elektricnu al nepotrebno i jos k tome dode 1000 kn tak da ne dolazi u obzir,imam jos tu rucnu od prije i ok je,bitno je kad se izdajalica stavi na prsa da se napravi dobar vakum inace ak ulazi zrak nista nece ici van..izdajalicu sam koristila jos u rodilistu,djete bi trebalo sisat na dojci cca 20 min do pol sata pa ga stavit na drugu dojku isto toliko ali desi se da beba na dojci zaspi pa ga treba malo razbudit kod mene je to bil problem jer je uvijek zaspala a probudit ju nikako i morala sam se izdajat,cim se vise doji i izdaja to vise mlijeka nadolazi,tesko je to objasnit rijecima pa cak i da gledate nekoga,najbolje vam bude kad budete rodile,sve onda dode na svoje i bude vam sve jasnije samo uvijek sestre pitajte one su tu i moraju vam pomoci. Zal mi je onih zena koje imaju losa iskustva,moje je bilo super al ne znaci da bude tak sad i ovo drugo. Ja sam isto rodila carski nakon pola sata su me probudili i dijete stavili na prsa nisam imala blage veze o nicem al skuzis sve jer nam je uroden majcinski nagon🤗nekome mlijeko nadode odmah nakon poroda,nekome nakon par dana i samo treba biti strpljiv i uporan i bez nekog stresa i straha jer se time gubi mlijeko.
    Spavanje😪ja ne znam kaj mi je al moram po noci piskit dva put,s tim da sam ko zombi,popodne obavezno poslije rucka odspavam 2/3 sata i idem kasno navecer spavat jer ne mogu odma zaspat. Imam taj jastuk za dojenje njega kroz noc uvijek odgurnem nekam od sebe i cijelu noc imam borbe s spavanjem🙁uzas opce nema zivosti u meni nego samo daj mi krevet😑

Kristina 30

Ja sam koristila rucnu izdajalicu od aventa,mislila sam kupit elektricnu al nepotrebno i jos k tome dode 1000 kn tak da ne dolazi u obzir,imam jos tu rucnu od prije i ok je,bitno je kad se izdajalica stavi na prsa da se napravi dobar vakum inace ak ulazi zrak nista nece ici van..izdajalicu sam koristila jos u rodilistu,djete bi trebalo sisat na dojci cca 20 min do pol sata pa ga stavit na drugu dojku isto toliko ali desi se da beba na dojci zaspi pa ga treba malo razbudit kod mene je to bil problem jer je uvijek zaspala a probudit ju nikako i morala sam se izdajat,cim se vise doji i izdaja to vise mlijeka nadolazi,tesko je to objasnit rijecima pa cak i da gledate nekoga,najbolje vam bude kad budete rodile,sve onda dode na svoje i bude vam sve jasnije samo uvijek sestre pitajte one su tu i moraju vam pomoci. Zal mi je onih zena koje imaju losa iskustva,moje je bilo super al ne znaci da bude tak sad i ovo drugo. Ja sam isto rodila carski nakon pola sata su me probudili i dijete stavili na prsa nisam imala blage veze o nicem al skuzis sve jer nam je uroden majcinski nagon🤗nekome mlijeko nadode odmah nakon poroda,nekome nakon par dana i samo treba biti strpljiv i uporan i bez nekog stresa i straha jer se time gubi mlijeko.
    Spavanje😪ja ne znam kaj mi je al moram po noci piskit dva put,s tim da sam ko zombi,popodne obavezno poslije rucka odspavam 2/3 sata i idem kasno navecer spavat jer ne mogu odma zaspat. Imam taj jastuk za dojenje njega kroz noc uvijek odgurnem nekam od sebe i cijelu noc imam borbe s spavanjem🙁uzas opce nema zivosti u meni nego samo daj mi krevet😑

dreamcatcherrr
    11. Studeni 2018. 16:07

Curke,  gdje je zapelo pa se nitko ne javlja 😄
    Vjerojatno nedjeljni ručak , šetnja i ostalo 😊 Mi ćemo do mojih pa sam poslije odlučila praviti Rafaello tortu 😁 Sto vi radite?

Tankian
    11. Studeni 2018. 16:28

Ni ja nisam prozvakala teoriju da joj ne triba hrana prva 24 sata, ali da ce umrit od gladi- nece. I meni su je odma stavili na prsa. Spremili su je u krevetic kraj mene samo dok su me sivali jer je tu bilo preko 20 savova, a poprilicno je bolno iskustvo pa da mi ne ispadne. Druzile smo se nakon toga u sobi, dosa nam je i tata, ali navecer su je uzeli da se odmorim. Nikad necu zaboravit osjecaj koji me preplavia kad su mi vratili tu cupavu, crnu mrvicu u prevelikoj jna zutoj pidjami, a ona se zadovoljno nasmijesila ka maleno stene koje se grije kraj peci 😍
    Croatina hvala ti sta si podijelila pricu s nama. Stvarno inspirativno iskustvo 😊

Kristina 30
    11. Studeni 2018. 16:48

Tankian to je super da ti ju uzmu da odmoris,samo zavisi kako za koga,meni je bilo muka kad su ju odveli na mjerenja nije je bilo 10 minuta pa mi je bil smak svijeta a samo sam cekala da odemo cim prije doma da imamo svoj mir i svoj kutak☺️Onda je sve lakse..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.