Sad sam se sjetila pa da podjelim s vama,kad sam bila prvi put trudna i vec sam bila skoro pred kraj pa onda moras hodat na ctg u bolnicu u koju ces rodit,a nakon toga je vaginalni pregled a meni vam je u trbuhu uvijek nekaj znalo pucketati i bas se culo to pucketanje,zvuk ko kad s noktima onak pucnes i pitam ja jednom prilikom doktora u bolnici na pregledu da kaj je to,on mene na to pita dal nosim curicu ja kazem da da,na to mi je odgovoril gospodo ona vam bude latino plesacica pa bude prstima pucketala🙄s jedne strane smijesno s druge strane mu je odgovor bas bedast al na kraju nisam od nikoga nikad dobila konkretni odgovor kaj je to bilo..
Sad sam se sjetila pa da podjelim s vama,kad sam bila prvi put trudna i vec sam bila skoro pred kraj pa onda moras hodat na ctg u bolnicu u koju ces rodit,a nakon toga je vaginalni pregled a meni vam je u trbuhu uvijek nekaj znalo pucketati i bas se culo to pucketanje,zvuk ko kad s noktima onak pucnes i pitam ja jednom prilikom doktora u bolnici na pregledu da kaj je to,on mene na to pita dal nosim curicu ja kazem da da,na to mi je odgovoril gospodo ona vam bude latino plesacica pa bude prstima pucketala🙄s jedne strane smijesno s druge strane mu je odgovor bas bedast al na kraju nisam od nikoga nikad dobila konkretni odgovor kaj je to bilo..
Zaboravila sam vecinu postova ali sam se nasmijala na jednu stvar na Luninom popisu. Cepici za usi! Hahahahahah. Odlicna ideja! Meni bi dobro dosli u boksu u koji sam stavljena oko ponoci i slusala zenu u boksu do mene kako se dere iz petnih zila jedno 6-7 sati u komadu. Bez pretjerivanja egzorcizam je mila majka naspram toga. Cesto u poslu imam kontakt sa shizofrenicarima i ako ste ikad slusali njihove epizode to je tako nesto izgledalo. Oka nisam sklopila do 6 ujutro. Ponesite cepice i boks u slucaju da vas stave pro forme kao i mene 😅 Tek u 8 su krenili inducirat porod i naravno umirala sam od gladi jer sam vecerala 2 fete sira i nisam nista nosila sa sobom. Tako da obavezno neku energetsku plocicu nosit.
A za grudnjak i nosiljku se ne bi slozila s kristinom. Poslala sam muza u h&m cim sam dosla iz bolnice da kupi dva topica za dojenje jer su sise bile nevjerojatno teske i nemoguce mi je bilo stajat kako su pritezale. I dan danas se ne izvlacim iz tih topica. I neocekivano ali "cure" se nisu raskesale kao sto sam ocekivala. Vratile se u stanje kao i prije poroda. Moja beba je odbila sisat s 5 mj pa je mozda i do toga ali virujem da su topici odradili glavni dio jer su ih pridrzavali. A sta se tice toga da nosiljka kod kuce nije potrebna totalno krivo u mom slucaju. Ovaj put obavezno kupujem maramu jer nosit dva sata po stanu bebu koja place iz petnih zila itekako umori. Psihicki i fizicki. Ona je imala grceve zbog kojih sam i ja znala zaplakat. Kasnije smo poceli s trikovima kao sto su bijeli sumovi. Umirila bi se kad bi upalili napu i stajali ispod nje. Hahahaha
I da luna hvala na popisu. Spremila sam ga i budem prepisala na papir. U splitu bebama ne dopustaju oblacit robicu koju kupimo. Moja malena je bila u kompleticu iz bivse juge i to par brojeva vecem, ali nisam nikome tila dizat tlak pa je nisam presvlacila. A nije bilo ni tetra pelena, a ona je ispovracala ispod sebe pa sam ipak donila svoje da dite ne spava na bljuvotini. Prije nisu dopustali ni da poneses svoje spavacice, ali sada su fleksibilni po tom pitanju i ne prave problem oko toga. I mozes zatrazit nadohranu koju oni daju iz-posudica za mokracu . Pa beba koliko uvati-uvati 😅
Pokraj vasih vitkih figura se osjecam kao shrek. Kad se mislite udebljat? 🤣 Bas vas je lipo vidit 😍 Ne ustrucavajte se zbog kila. Skinit ce se visak, a ionako na slikama sve redom vitko izgledate tako da ja necu radit selfie jer cu past u bed 😂
Kristina vidim da se razumis u nosiljke pa imam pitanje za tebe. Na stranici minigreeny sam nasla povoljne marame. Mogu li odma pocet nosit bebu u njima?
Uf ne sjecam se sta sam sve procitala al ono sta san zapamtila cu komentirat;-sto se tice njegovih zivimo ispod njih i rucamo zajedno. Tata mu ima svoj djir ne mjesa se u nista on sve nesto na sluzbeno😂 sa mamom sam mu dobra, sve joj pricam itd, makar sam skkuzila da to nema smisla, bolje je manje pricati.ali ok smo si skroz.svekrva ka svekrva, svi imamo svoje mane pa tako i ona 😊 moji su na pola sata voznje od nas i tek kad sam otisla od njih vidin koliko mi fale makar mi dignu tlak brzinom svjetlosti to je cudo ali volin ih puno, pre dobri su, malo zadrti nekad, jbg muce se cijeli zivot i ne znaju uzivat u zivotu nazalost.vole mog muza bas dosta i pomignu nam sta god treba.
Sta se bolova tice mene po noci kao da crijeva bole uglavnom visoko iznad pupka, tesko mi bude uopce okrenut se kako boli.jos pogotovo ako mi se piski.
Cherry ajme ti si rasturila znaci s trbuhom, kako je maajii slaatkiii jooj 😍😍
Ne sjecam se vise niceg 😂 uglavnom nadam se da ste svi dobro i da lijepo provodite vikend 😘😘😘😘
I da luna hvala na popisu. Spremila sam ga i budem prepisala na papir. U splitu bebama ne dopustaju oblacit robicu koju kupimo. Moja malena je bila u kompleticu iz bivse juge i to par brojeva vecem, ali nisam nikome tila dizat tlak pa je nisam presvlacila. A nije bilo ni tetra pelena, a ona je ispovracala ispod sebe pa sam ipak donila svoje da dite ne spava na bljuvotini. Prije nisu dopustali ni da poneses svoje spavacice, ali sada su fleksibilni po tom pitanju i ne prave problem oko toga. I mozes zatrazit nadohranu koju oni daju iz-posudica za mokracu . Pa beba koliko uvati-uvati 😅
U posudama daju bebama dohranu? 😱 ajme nadam se da mi nece trebat 😣
U posudama daju bebama dohranu? 😱 ajme nadam se da mi nece trebat 😣
Mozes ponit svoju bocicu, ali je nisam nosila. Mislim da je bolje da se beba ne privikava odma na nju jer se nece trudit oko sisanja. Tako sam nekako sebi u glavi stvorila dojam. Isto sam se ispripadala da ce umrit od gladi, jer su se sestre ponudile da je odnesu sa sobom da odmorim s obzirom da sam se dosta namucila na porodu. Cimerica mi govori da ne budem luda i da prihvatim ponudu jer rijetko kome nude. Kazu da od rodenja bebi cak i ne triba hrana 24 sata, a ja sam bila u panici kako malo toga izlazi. Triba bit ustrajan i mliko nadode prema bebinoj potrebi. Samo obratit paznju kad odjednom krene navala da se "izmuzes" na vrime jer inace dobijes temperaturu, sise kao kamen i gore kao da se przis na srpanjskom suncu u podne. Nisam toga niti bila svjesna ali patronazna me nasla u bunilu pa me izmasirala i pojakazaa kako da sama izbacim van. Izdajalica je super ali za pocetak ruke moga muza su bile zlatne dok nije razbia sve te cvorove
Naravno da treba bit ustrajan, dosta citam o dojenju da se informiram sto vise..prva mi je beba pa nemam iskustva od prije..nadam se da necu imat vecih problema..svaki savjet nam je dobrodosao 😉
Tankian svaka zena koja todi ima svoje iskustvo,kaj se tice marama nisam neki expert za to jer nisam koristila jer smatram to nepotrebno prvih mj dana najvise zbog kraljeznice i djeteove glavice,ona nema kosti nego hrskavice. Sto se tice bolnica zavisi kako koja,dohranu naprave u flasicama ako je ona potrebna a mislim da prije 11 god kad sam ja rodila kod nas u Varazdinu se pohranjeno mlijeko koje se izdojilo stavljalo u posebne plasticne posudice bas za mlijeko. Znam jako puno o dojenju jer sam i u potpori dojenja. Grudnjak mi je bio nepotreban jer nemam ogromne sise valjda pomaze zenama sa ogromnim dojkama meni nije kao i blazinice koje mogu stvorit dodatne bakterije i upale.Sto se tice samog dojenja treba biti jako UPORAN i imati strpljenja,narocito kod prvorotkinja. U bolnicama sestre pokazu kako se doji jer je najbitnije da novorodence pravilno prihvati dojku a ne samu bradavicu. Kvrzice i upale dobijes ako ju dijete ne isprazni i ako se nakon toga ne izdojis. Zato se prati oblik i tvrdoca grudi i nakupina ko kvrzica koje se skupljaju u njoj. Stavlja se topli oblog i nakon toga se dojka izmasira da se izbiju te kvrzice. Postoji xy razloga kod kojeg se dobije upala a najcesca je ta da se nepravilno ispraznjuje dojka. Nakon svakog dojenja se dojke operu vodom nikakvi sapuni i ostale kemikalije jer se s tim samo pogorsava. Napominjem da uzasno jako boli dok se dojka s vremenom ne razradi cak do mjesec dana.
Sortiraj odgovore
Najstariji