Cure Upitnica i Melani imam jedno pitanje..cisto da znam..
S obzirom da sam na bolovanju, radi njege malog djeteta. Koliko se skida sa place?
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Tigrica, inace je bolovanje za dijete do 3 godine plaćeno 100 posto ali kako mi koje smo se vratile s porodiljnog nemamo 2 isplate plaće unazad 6 mjeseci ide po minimalnoj osnovici za doprinose. Pa će se 520 eura dijeliti sa 184 sata koliko ima ožujak i puta broj sati koliko si na bolovanju.
Uglavnom, ako ikako možeš još koji dan godišnjeg novog iskoristit bi ti se više isplatilo.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Hvala ti puno Melani...Vec sam otvorila bolovanje i poslala doznake.
Koja to mizerija od place i drzave..
Za sad sam ovaj tjedan na bolovanju..
Tigrica, inace je bolovanje za dijete do 3 godine plaćeno 100 posto ali kako mi koje smo se vratile s porodiljnog nemamo 2 isplate plaće unazad 6 mjeseci ide po minimalnoj osnovici za doprinose. Pa će se 520 eura dijeliti sa 184 sata koliko ima ožujak i puta broj sati koliko si na bolovanju.
Uglavnom, ako ikako možeš još koji dan godišnjeg novog iskoristit bi ti se više isplatilo.
Minimalna osnovica se dijeli s fondom prethodnog mjeseca šta je 160 i to je mrvu bolje od toga da se dijeli sa 184 😁 😉
Taman sam sad imala jednu na obračuni s tom situacijom pa sam prevrtila računovodstvenu grupu na fejsu. U firmi imamo više stotina zaposlenika pa nema situacije koju nismo imali, nažalost.
-
Mrzim nepoštenje i varanje i lažna bolovanja al ovdje ću uvijek, ako se ne može dobiti godišnji, savjetovati da se bolovanje ne otvara za dijete nego za sebe.
-
Apropo plaće, narasla mi za parsto kuna (u eurima smiješno zvuči) pa sam računala kolika.bi mi sad bila porodiljna naknada. 🤣 a zasad nemam plan imati još djece 🤣🤣
3 MPO postupka
💜 01/22.
Upitnica puno ti hvala!
Sta je tu je, bolovanje je otvoreno na racun male. Nemam pojma kako ide. Nisam znala da dr..otvara meni bolovanj na racun djeteta, nego da pedijatrica otvara bolovanje sam mislila, eto koliko sam upucena.
Savjest me je pekla sto sam otvorila bolovanje, da je bar bila koji dan u jaslicam, bilo bi mi lakse.
Ajde onda je malo bolje na fond od 160 sati ovaj put. Meni ljudi govore kao super bit ćeš doma tri godine. Da, ali druga i treća godina je naknada 4.100 kn. I to od ove godine, do sad je bilo 2.300. Pa ti živi od toga.
Sutra sistematski i cijepljenje, baš me trema neka. Tata ga vodi a ja ću čekat na iglama dok javi da su gotovi.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Na zalost ljudi ne razmisljaju.. Vide samo da mozes bit doma 3 godine i misle blago tebi ..al ne znaju da drzava daje mizeriju od place..
Ajd nek su podigli naknadu za druge dvije godine za 3 dijete, premda je to sad malo s obzirom da je sve otislo gore.
Bit ce sve u redu sa bebacem na cijepljenju.
Kako si ti i bebačica🥰?
Mozete me malo prosvijetliti…da li je onda bolovanje za klince placeno sto posto, ako imamo 2 isplate place ili nije? Da znam za ubuduce.
Btw neki smo dan pricali o nosicima i evo nas vec dvije noci ne spavamo jer je nos zastopan. Samo joj se slijevaju smrkljici po licu. Cini mi se ok inace, ali ocigledno se i ona prehladila a ne ide u vrtic.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Melani drzimo fige, javi!
Mi bi trebali 4.4 imati zadnju nadoknadu cijepljenja, ako ona bude zdrava. I ja sam uvijek u strahu od cjepiva, posebno od kad sam procitala pricu Mihovila Spanje (paraolimpijac)…horor
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Bibi neću ja to čitati onda uopće. Da ako imaš dvije isplate plaće prije mjeseca koji prethodi otvaranju bolovanja za klince do 3 godine je 100 posto na teret fonda, ali maksimum za mjesec dana je 4.257 kn. Ne znam u eurima napamet iznos. Tako da nije bajno ako moraš ostati duže.
Kod nas sve naopako. Rekla doktorica da ga ne može cijepiti sa moparu dok ne izvadimo kompletnu krvnu sliku. Pa mogla nam je to reć kad smo se naručivali. I pita jel probao jaje jer je to bitno za cjepivo. Kaže muž probao je ali ne jede ga često. Govori pedica da mora jest jaje svaki drugi do treći dan. I da joj se čini anemičan. Nasljedili su oba moju bljedunjavu put ali veliki i ja imamo ok željezo. Tako da su jurili izvadit krv kad je već muž slobodan. Trebalo je biti iz vene ali nisu našli pa je iz prsta. Je vama bila takva procedura za cjepivo?
Inače ima 10.460 i 79 cm. Za 4 dana ima 13 mjeseci. Je nam on najlakši bebač na forumu? 😂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji