Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    01. Ožujak 2023. 16:36

Miška je opet s upalom uha, ocito prosli antibiotik nije odradio svoje pa je dobila jači do ponedjeljka i preporuku da ostane ovaj i iduci tjedan doma. Prilagodba opet pala u vodu, organiziraj se brzinski za posao. 
    Muž je bio doma 2 dana, od danas oboje radimo, ja jutro, on popodne, netko od rodbine uskoči 2h između. 
    Ona je dobro, fibra minimalna, apetit ok al zeza i rijetko što želi jest šta bi trebala. Uglavnom žvače kruh 😭
    Umorna sam ajme. Zaspem u 20h s njom, u 5 se budim za posao. Baš sam koma. Još tjedan toga pa se nadam opet vrtiću iako će i to bit napor svoje vrste.... 
    Kako o kako ljudi imaju više djece bez baka servisa?! Kako imaju jedno?! 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    02. Ožujak 2023. 07:17

Upitnica izdržite, bit će bolje za jedno mjesec dana kad prestanu ove zimske bolesti a pogotovo s vremenom kad ona stekne imunitet na vrtićke viroze.
    Nego jedno pitanje: kako se tebi obračunavao godišnji; po ugovorenoj satnici ili kao prosjek zadnja 3 mjeseca prije nego si otišla na komplikacije/porodiljni🤔? Jer kod nas je obračun po satima, nije fiksni bruto pa nisam sigurna, a trebat će mi za mene kad odradim i otvorim go🙂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Tigrica
    02. Ožujak 2023. 10:14

Upitnica drzi se, želim brz oporavak mini Upitnici,  neka se ne ponovi. 
    Te bolesti su koma...bojim se da ih maza ne pokupi , ovako se neda po noci sa cice, jos da nesto pokupi gotova sam. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

bibi
    02. Ožujak 2023. 13:44

Cure javljam se samo da vas sve pozdravim! Citam vise manje redovno ali ovaj ritam posao i beba je (ocekivano) napravio svoje. 
    Bas bas mi je krivo da su skoro svi bebaci bolesni. Trebalo bi lijepo pustit mame/tate da budu 3 godine doma da maleni stasaju kako treba.
    Drzite se!

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    02. Ožujak 2023. 13:45

E da, htjela sam vas samo pitati na koliko ste dnevnih spavanja? Mi na dva ali cini mi se da gospodja ide prema jednom jer sve kasnije ide spavati a dize se oko 7.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    02. Ožujak 2023. 17:30

melani32

Upitnica izdržite, bit će bolje za jedno mjesec dana kad prestanu ove zimske bolesti a pogotovo s vremenom kad ona stekne imunitet na vrtićke viroze.
    Nego jedno pitanje: kako se tebi obračunavao godišnji; po ugovorenoj satnici ili kao prosjek zadnja 3 mjeseca prije nego si otišla na komplikacije/porodiljni🤔? Jer kod nas je obračun po satima, nije fiksni bruto pa nisam sigurna, a trebat će mi za mene kad odradim i otvorim go🙂

Godišnji obračunavamo prema ugovorenoj plaći (imamo koeficijent u ugovoru i fiksni broj bodova, kao državne firme), a ne prema prosjeku zadnja 3 mjeseca. 
    Nemam pojma koja mi je sad plaća, nisam ni pitala, na taj koef. ide još mjesečni prijevoz, topli obrok i nagrada (ukratko, poslodavac uštedi, a nas zezne za prosjek za bolovanje i porodiljni.....). Jbg.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    02. Ožujak 2023. 17:35

Evo, 4 dana odrađena, ok je na poslu. Ona je dobra, malo kenjkava, al dosadilo joj je biti doma. Danas smo ručale kod mojih sestara, odmah drugo dijete 😁
    -
    Znam da ovo samo treba izdržat, al zaboravim bit racionalna kad sam umorna 😑  😁
    -
    Spavanci  - na 2 je - budi se oko 6, spava oko 9 barem 1h i iza 13h još jednom. Evo trenutno spava na meni, ne znam otkud sad to.
    Sama trazi spavanje. Uzme dudu i tetru i dode nasloniti glavu na mene ili na kauc.
    Problem su jaslice jer spavaju samo u 12h šta je njoj prekasno. Al naviknut ce nekad....

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    02. Ožujak 2023. 18:14

Upitnica_Split

Upitnica izdržite, bit će bolje za jedno mjesec dana kad prestanu ove zimske Godišnji obračunavamo prema ugovorenoj plaći (imamo koeficijent u ugovoru i fiksni broj bodova, kao državne firme), a ne prema prosjeku zadnja 3 mjeseca.

Ok, hvala, proučit ću ja to malo, imam još vremena. 
    Počeo je sam radit koračiće bez da se za išta drži. Mama i muž su to vidjeli pred par dana ja tek danas🥰.
     Meni i mužu spava jednom dnevno od 12 ili 13 nekih sat do dva a mojoj mami odspava i po dva puta. Navikla ga je na nošenje jer ga uglavnom nosi da se nebi negdje udario🙄. Ali dobro ne smijem se previše žalit kad mi je već uspjela uskočiti s čuvanjem....
    I dalje nas drži prehlada a ima cijepljenje 22.03., vidjet ćemo što će bit s tim...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    02. Ožujak 2023. 18:59

Nama je trebalo bit  drugo cjepivo pneumokoka 15.3, al ocito cemo odgodit

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    02. Ožujak 2023. 21:34

Mi smo se uspjele cijepit prosli petak sa 5u1, nakon sto smo tri puta odgadjali od 12mj (korona doma, lom glave pa prehlada), ali i dalje kasnimo pa imamo jos jedan termin u 4. mjesecu. Opet je bila deraca..prosli put jer je zla doktorica slusala pluca, a ovaj put gledala usi. Dr i sestra se ne mogu nacudit njenim reakcijama. Sta vi mislite jel moguce da sam ju vec sad zajebala zbog nekih svojih problema u prvim mjesecima njenog zivota ili je u ovoj dobi ipak samo bebin karakter na tapeti?!

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.