Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    17. Siječanj 2023. 17:08

Možda bude i sutra, znalo je doć i dan ranije. Al ne nadam se.
    Meni predzadnja puna uplata 😶

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    17. Siječanj 2023. 17:11

Ja jos imam od njih uplatu i  onda pola. 
    Moja je danas punih 11 mj. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Upitnica_Split
    17. Siječanj 2023. 17:30

Joj, još mjesec do rođendana 🤩
    -
    Imaš isto još jednu punu uplatu u veljači (za siječanj) pa pola u ožujku. Koristit ćeš godišnji? Kad se vraćaš na posao? Jeste našli jaslice?

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    17. Siječanj 2023. 18:21

Ajme bebe se polako spremaju za jaslice kad prije😭
    Upitnica, može mala pomoć, jer kod nas u računovodstvu ženske nisu baš upućene, uglavnom muški radnici i nema žena na porodiljnom osim eto mene već treći put 😂
    Počinjem raditi 22.02. Ovako bi trebala odradit da bi imala pravo na punu naknadu: 2. mjesec do kraja i 3. do 24.03. Imam 24 dana godišnjeg i to bi koristila od 25.03. do 30.04. Od 01.05 komplikacije. Tad bi imala dvije isplate za drugi i treći mjesec a četvrti ne ulazi u obračun. Jel ti ima tako smisla?
    Ako bude ok možda bi radila do 15.05. pa bez komplikacija odmah na Porodiljni jer mi je termin 29.06.😮

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    17. Siječanj 2023. 19:47

Dobro si iskalkulirala 👍🏻
    Mora li se porodiljni otvorit 45 dana prije ako si na komplikacijama ili možeš gurat komplikacije do zadnjeg dana (28 dana pred porod)?
    Ako se može pomaknut, to bi tebi bilo: komplikacije od 01.05. Do 31.05. I porodiljni od 01.06. I onda bi ti za porodiljni ušla i isplata za travanj (možeš za komplikacije predat jedan R1, a za porodiljni drugi R1). Izračunaj je li ti bolja satnica sa ili bez travnja pa odluči. Jer ćeš za vrijeme komplikacija ionako imat max cca 4200, al ti može masu značit za cijelu prvu godinu porodiljnog. 
    Jao, šta više čitam, manje sam sigurna da sam prenijela misao, nadam se da kužiš šta pitam😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    17. Siječanj 2023. 19:48

Tek sad kad vidim datume - wooow, pa to je skoro  prekosutra! 😮 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    17. Siječanj 2023. 21:52

Ako si na komplikacijjama onda se rodiljni  otvara 45 dana prije poroda. Ako nisi onda 30 ili 28 . Kolilo vec ide. 
    Ja sam bila na komplikacijama i meni je otvoren rodiljni 45 dana prije poroda. 
    Da jos mjesec dana do ročkasa. Kad vec, kako je vrijeme proletilo. Imamo jaslice ide u privatne, muz ju je trebao vodit ,na kraju cu ja jer on ide na teren. 
    Sutra idem na dogovor , po papirima od hzzo doma sam do 12. 2. nadam se  godišnjem . 
     Zvala sam 20 vrtica, sto gradskih sto privatnih  sve puno. Kaze mi zenska  da je pitanje dali ce upast u njihov u 9 mj, koliko ih ima na čekanju.  U blizini imam 2 glavna vrtica i 2 podruznice. Sve skupa 4 objekta, sto znam i nema mjesta. 
    Da imam jos dobit u veljaci isplatu i u ozujku za veljacu ,za par dana. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

melani32
    17. Siječanj 2023. 23:24

Hvala Upitnica🙂
    Da, tako kako je napisala Tigrica, moram 45 dana prije pa ništa od travnja. I meni je kad pogledam datume ajme. Začas će to. 
    Nikako ga ne mogu uspavat bez da ga nosim. Da se bar hoće uspavat meni u krilu ali ne, moram se baš dić i šetat. Naviknuo se tako. Probali smo da zaspi u mom krevetu, neće, baca se i plače. Kad ga dignem odmah se umiri ali moramo neko vrijeme tako plesat po sobi. Morat ću nešto smislit. Otkad ne želi dudu puno se budi po noći, probam mu ju dat ali baš neće pa neće. Bolje da je pustio dudu, ali nekad je baš bila spas u kriznim situacijama a sad to više nemamo.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    18. Siječanj 2023. 06:36

Malo sam guglala i izgleda da se ne mora 45 dana prije nego je uobičajeno radi veće naknade. Meni je bilo nešto kraće od 45 dana jer je padao vikend pa je doktorica samo rekla da ćemo pomaknit na prvi radni dan. Al nema veze, moguće čak da je bolje bez travnja jer veljača ima manji fond pa diže satnicu. 👍🏻
    -
    Nama je san užas zadnjih noći. Ona se ne prestaje okretat, bacat i sl. A kao spava. Ujutro smo svi koma. Mislila sam da joj je vruće pa makla deku, nema razlike... al bar je u fazi da lagano zaspe. Na rukama, doduše, ali nema drame.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    18. Siječanj 2023. 09:20

Ok, stavit ću onda na papir malo sve pa vidjet što bi bilo najbolje. Samo da budem ok i da mogu odradit jer se vraćam 5 mjeseci trudna. Otišla s trbuhom vraćam se s trbuhom 😂
    Nova najbolja stvar mu je da se gleda u ogledalo. Koje je to oduševljenje. Usput malo pleše i liže ogledalo, presladak je 🥰

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.