Nikad do sad problema s cerviksom? Pa nikad dosad nisi bila trudna treći put 😁
Ajme, sigurno je teško kad ne smiješ digit mališane, a vidiš da im to treba 😭
-
Vraćaš se koji dan prije mene. Ignoriram povratak. 😶
3 MPO postupka
💜 01/22.
A i to što kažeš🙂. Ma nosit ću ga kad je potreba naravno ali neću ga više na svaki "kme" podizat. Nekad se njemu ko i svim bebama nosi tek tako i onda ima neki slatko-proračunati smiješak i gleda uokolo sav važan kao da želi reć „mene mama nosi, a ko vas nosi".
Najveći problem je što se voli uspavljivat na rukama tako da šetamo po sobi i to zna potrajat, jučer je to muž obavio a ja ću ga morat naviknut da se uspavljuje dok sjedimo ili ležimo.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
I moja se tako uspavljuje, ljuljamo se po sobi, ja pjevušim.
A taj smješak "mene mama nosi" znam, preslatki su 🥰 moja leđa se ne slažu, al ajd
3 MPO postupka
💜 01/22.
A što zapravo misle doktori kad kažu ne forsirat bebu na hodanje? Ako ga primim ispod ručica i kao ajmo sad probat hodati od sobe do boravka dali je to forsiranje? 🤔
Mi smo za velikog imali guralicu i polagano smo ju gurali a on se držao za nju i radio koračiće. Možda bi mogli tako probat a opet stvarno ga želim prerano forsirat ima tek 10 i pol mjeseci.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
A što zapravo misle doktori kad kažu ne forsirat bebu na hodanje? Ako ga primim ispod ručica i kao ajmo sad probat hodati od sobe do boravka dali je to forsiranje? 🤔
Mi smo za velikog imali guralicu i polagano smo ju gurali a on se držao za nju i radio koračiće. Možda bi mogli tako probat a opet stvarno ga želim prerano forsirat ima tek 10 i pol mjeseci.
Ako ga primis za ručice to je forsiranje.
Rekla mi je fizijatrica da je pustimo samu , (idemo na vjezbe zbog drzanja) ono drzanje uz namjestaj i neka se pusti kad bude sigurna to je najbolje. Bez pomaganja sa rukama, da drzim pa da hoda, guralica, hodalica i ostalih pomagala kojih ima za bebače. A ti kako hoces.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Moja se sama digla i krenula hodat uz namještaj. Kad je htjela preć od regala do kauča pružila mi je ruku i uhvatila se i prešla. Sve otad nas koristi kao pomoć pri hodanju. Doslovno prošeta dio sama i stane i pruži ručice - idemo! Hoda tako da joj moja ruka i ne treba, više joj služi kao psihički oslonac. Jer kad su joj obje ruke zauzete, šeta bez da se uhvati ičega jer valjda misli da se drži 😂
Autić koristi kao guralicu i to je shvatila sama. 😁
Kako pratim naše i američke fizijatre, vidim ogromne razlike u stilovima. U njih se djecu odmah podupire da sjede i stoje i hodaju. Nekako nemam dojam da su amerikanci mahom invalidi. Trudim se pustiti mišku da sve otkriva sama, ali nisam više u fazi da mislim da joj činim preveliku štetu nekim potezima. Naša generacija se odgojila u hodalicama, danas se preporuča ne pružiti ni ruku. Prije 15ak godina se preporučavalo ortopedsku obuću, sad bosi. Mislim da se i tu smjenjuju trendovi i izludit ce ko želi sve po pe esu 😁
Oni odrastaju dok ja mozgam. 😂 jučer je dobila 2 pržena krumpirića. Bila je presretna! Danas ćr dobiti zdraviju verziju, iz pećnice i bez soli, al tu sreću jučer ništa neće zamijeniti 🥳
3 MPO postupka
💜 01/22.
Moram se ovdje istresti☹️. Kako sam prošli tjedan rekla na poslu, rekli smo i roditeljima (samo je moja mama znala) jer svijet je mali pa da ne saznaju od nekog drugog. Toliko ružnih komentara da ne mogu vjerovati. Najgori su "Što će vam toliko djece, šta ih mislite imati 10, kamo ćete s njima" i "Zašto to niste riješili". Isuse Bože. Ne mogu se smiriti. Mislim da bi im bilo draže da sam im rekla da je netko od nas teško bolestan. Ili da moram u zatvor radi nečeg. Osim što živimo u stanu od mojih (oni su stambeno riješeni svatko za sebe, nitko nije podstanar, mjesta kod njih i previše), nikoga ne pitam ni jesti ni piti a pogotovo nikakve novce. I takvi komentari. Od muževih isto nepotrebni komentari.
Sad se mislim da jadna beba osjeća da je neželjena iako ju mama i tata i te kako žele.
Ma...neću više. Nadam se da ste dobro i da vas zaobilaze prehlade i virusi, mi smo zasad ok, Miš se cijepi 25.01. samo da ostanemo zdravi do tad🙂. I ako znate dali nakon toga ide cijepljenje sa godinu dana? Mislim da se meni stariji cijepio tek pred drugu godinu, moram pogledat u karton.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Natipkala pa refreshala stranicu 😭
Pokušaj 2
-
Cjepivo - miška je treće dobila s 11mj i rečeno nam je da se javimo sredinom veljače za dogovor za ono "s godinu". Nisam pitala je li to radi razmaka od zadnjeg cjepiva ili jer joj je sve pomaknuto zbog ranijeg rođenja.
-
Okolina - baš me naljute ovakve gluposti. Pa šta je ljudima? I to najbližima, a ne lajavim susjedima. 😔
I mi živimo u svekrvinom stanu besplatno (iako psihički dosta košta 😂) al ne dam da mi zbog toga neko gleda u tanjur i vodi financije. Pokušaj napravit neki odmak u glavi. Znam da je lakše reć nego napravit, al fokusiraj se na dobronamjerne komentare i svoju djecu 😉
Mi lani napokon ostvarili trudnoću, potrošili dosta love i još digli kredit za auto i paf - muž dobije otkaz na stalnom poslu. Ja sam odlučila bit pozitivna i nisam se dala nervirat. Kruha nismo bili gladni, riješit će se. I tako je i bilo. Samo nismo rekli njegovima jer bi nam mozak popili. 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Hvala ti Upitnice! Smirila sam se koliko toliko, najela se bolonieza pa mi je to diglo raspoloženje😂. Ko ih šiša, pokušat ću se ne zamarat, idemo kupit malenom prve papučice, cipelice nećemo još, po Cicibanovoj tablici je broj 21, ja mislila bit će 18 ili 19 prva obuća. Gledam modele na njihovoj stranici i baš je za dečke slab izbor ali zato za curice, ajme sve su preslatke.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Melani- u društvu imamo par koji ima troje djece s jako malim razmakom, dvoje je rođeno u istoj godini, na početku i kraju! To su prvo bili komentari- ajme..., a sad su- ugledajte se na njih! Sad ih svi smatraju uzorom! Ali, bez obzira, znam da bole komentari, svačiji, ali najviše od bližnjih!
Eto, da se i ja pojadam- mene svi osuđuju da dijete ne sjedi jer ga ja nisam stavljala sjediti i sad me svi krive, pa i doktori! Malo-malo pa plačem jer više stvarno ne znam što činiti! Kažu da sam kriva i što mi je dijete stalno na ravnom pa je lijeno, a nije lijeno puzati! Eto, svi imamo svoje boli 😟
Sortiraj odgovore
Najstariji