Jucer novi pad, poskliznuo se pa udario u rub stolica, za milimetre promasio zub i udario se u gornje nepce, isla krv, sad je samo podljev, ne krvari i nasrecu zub se ne klima, mogao je jesti. Grdo izgledalo, a ovaj put se cak muz uplasio a ja ostala skulirana, razmisljao je jel da na hitnu idemo, no kako se malac poslije igrao i sve normalno, ostali doma. Taman sam se bila koliko toliko opustila u njegovim pohodima po boravku, sad opet kao kobac pratim...
Ajoj bitno da je dobro maleni. Joj ti stolići. Mi smo ga maknuli kad se prvi počeo hvatati za njega jer bi često opalio glavom ili licem. Meni je tako teško padalo kad je došao bebač što ne mogu vise imati u stanu sve na svom mjestu, nego smo morali sve prilagoditi bebi. Sad nema djelića stana u kojem nema igrački i dječjih stvari i ništa nije na svom mjestu 😂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Jelda Cini mi se kao da se njegovi rekviziti sire poput lave i gaze sve u stanu
Mom okp-u koji je volio da sve bude na svom mjestu je ovo ili izazov svih izazova, ili samar svih samara heheh.
A ovaj stolic sto je najbolje je omotan spuzvom i tkaninom i on je svejedno na neku foru uspio izglodati cosak i onda tocno u taj centimetar manevarskog prostora i opaliti, uf
Znači ta beba je opća opasnost😂. Ide s prstićem ravno prema utičnici (zaštićenoj), kažem mu strogo Ne, pec! Nasmije mi se onako frajerski i čeka da spustim pogled jer sam mu radila jest i ide opet!
Počeo je hodati tako da ga držim ispod ručica, uh na moju visinu od 178 cm je taj položaj ubitačan za leđa. A ta faza će potrajati jedno duže vrijeme. Zadnjih dana ima foru da mora bit bez jedne čarape, skine ju s nogice i maše s njom po zraku.
Je koja od vas kupila prve cipelice? Strah me i pogledat cijene. I čini mi se da više nitko ne uzima Ciciban nego Frodo?
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Mi imamo ciciban papučice. Kupila sam prošli tjedan jer je dosad bila u onim skroz melanima a la Pelice (čisto da ima nešto iz čarapu, a kao bosa je). Kako je sve više htjela na noge i vani, kupila sam nrke u Deichmana, al nekako mi teško djeluju njoj na nozi. O sad je u Ciciban papučicama vani. Ne smetaju joj. Doma je i dalje u čarapala ili tim mekanim.
-
Počela je malo hodat. Od 2 koraka jučer do danas 5-6. 🥳🥳
Ne forsiram je ništa (iako mora prohodat da krene u vrtic, privatnici, to je uvjet).
Vec neko vrijeme joj pružim ruku ili obje dok hoda, sama traži oslonac mada je to nekad pro forma. Krenule smo tako pod pazuhom, ali je htjela kontrolirati sama pa digne ruke negdje do ramena i tu je držimo. I leđa pateeeee.....
Danas stoji u kuhinji, u svakoj ruci po cjedilo i šeta. Dakle, ide joj to dobro kad zaboravi da joj nitko ne pomaže 😂
-
Rođendan u ponedjeljak. Nemam blage veze ni ideje šta ćemo. Ko dođe, dođe. Mi ćemo neku mini tortu imat za uz kavu. 😂 i slikat se. Al kao da ona zna da joj je rođendan.
Jesam šokirana kako vrijeme leti? O da! A u onim besanim počecima mi se činilo kao da živim dane od 72h 😶
3 MPO postupka
💜 01/22.
Clarissa joj, bas mi je zao. Barem su zubici ostali na mjestu.
Melani- moja isto ima osmijeh ko zlikovac iz filmova kad ja kazem ne ili ne moze. A ja onda cesto umrem od smijeha jer je u biti preslatka (znam da ne bi trebala).
Cipelice smo jos prije dobili jedne froddo. Danas sam joj ih obula, znaci plakala je i tresla se od suza. Vec vidim veselja. Frendici mala 2 godine nije htjela nikakvu obucu na noge. Btw koju velicinu vam nose klinci? Moja ima dosta velika stopala cini mi se.
Inace je ovih dana otkrila svoje tijelo i stalno se lovi za usi, noge, trbuh i cicke ako je gola i tako sve redom..
Osim toga dosli smo na samo dvije bocice. Ja napravim od 7 mjerica, ujutro popije super a navecer se navlacimo i uvijek joj ostane. Ne mogu vjerovati da to pisem, znate kakvu sam svinjicu imala. Pomalo se opustamo i oko hrane, dam joj mrvicu nase klope tu i tamo (sa zacinima jel). Vise manje sve jede sama, a cini mi se da je generalno smirila dozivljaj s hranom mrvicu..
Ajme Upitnica, ne mogu ja to. Iza tvoje ide brzo moja.
Rodjendan cemo ovako nekako kao i vi. Bit ce torte i hrane pa ko dodje dodje.
Kad se vracate na posao cure? Ne znam jel Taya jos cita, mislim da je ona vec krenula raditi.. Ja cu pocetkom drugog.
I najbitnije, kako su nam trudnice?
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Porodiljni mi je do pocetka veljace pa se nadam do kraja jos koristit lanjski godisnji. Nek se ona jos osigura na nogama pa da imamo prilagodbu u jaslicama i bar koji dan mira za mamasitu.
Nisam spremna za svakodnevni odlazak na posao i vec se unaprijed nerviram oko potencijalnih bolovanja na konto malene.
Vi sa starijom djecom, koliko je to cesto? 😶😂
-
Cipelice, trake za kosu, kape.... nista njoj ne smeta i nista ne skine ako joj navučem 😁
Kako je pocela sjedit u w polozaju, moram joj necim obuzdat noge da su blize kad smo na podu da se ispravlja. I navucem joj traku za kosu (ono skijaško, kao tuljak, nezz naziv 😂) i ni na to ne zeza. Koliko je teška nekad za neke stvari, toliko je tu odlicna.
-
Otkrili smo ogromnu ljubav prema ljuljačkama. Obožava se ljuljat pa cemo kupit neku i za kod svekija ispred kuce. I voli djecu. Stalno prilazi drugima! 😊😊
-
Hrana - juj. Jede opet sve. Bar pola zdjelice. Cim mi nesto jedemo - eto je! Nekidan je dobila koricu s pizze da nas pusti na miru. Znam da je slano al nece joj nista bit od dva griza. Danas je to poništila prokulicama koje je smazala 😂
Mlijeko - oko 500-650ml kroz dan/noc. I dalje pije maks 4 mjerice (130). Rijetko zeli vise od 100 pa imamo oko 6 bocica. Al da dojim, ne bi ni brojala pa ono....
3 MPO postupka
💜 01/22.
I moja obozavaaaa ljuljanje. Svaki dan ju vodim. To nam je otprilike i jedina stvar koju uspijemo vani odraditi u miru. Inace pizdi vec nakon 15,20 min u kolicima. A meni bas fale setnje.
Moja voli samo decke, hahhahhaa. Bas ih vidno preferira, na tatino odusevljenje.
Za W sjed mi je fizijatrica na Goljaku rekla da ne moram ispravljati sve dok preferira pravilan sjed. Tu i tamo kao nije strasno…
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Bolovanja su nažalost jako česta. U našem vrtiću je kod većine djece u grupi bila situacija 3-4 dana vrtića, tjedan dana bolesni. Kad uspiju spojiti dva tjedna odlaska u vrtić u komadu to se smatra uspjeh. Ima uvijek iznimki, dječice koja nikad nisu bolesna, ali možda bi bilo dobro da joj kreneš davat Imunoglukan ili nešto slično, mislim da to ide od godine dana da malo još naboosta imunitet.
Moj je danas imao sličnu ozljedu kao bebač od Clarisse, sve je ok jedino odbija dudu. Drži ju u rukici i tužno gleda ali u ustima mu smeta.
Nije se dugo javljala Snjezanica, nadam se da je sve ok. Bacim oko i na Ljetne bebe ali tamo cure pišu na desetke stranica na dan i već su na temi kolica pa nemam živaca čitati. Ja sam ok, jedino jučer jaki bolovi u donjem dijelu leđa ko kad imam stvari i pritisak na crijeva. Samo da ne budem morala na nekakvo mirovanje jer to bi bilo neizvedivo. Sutra već 15 tjedana, ne kužim di idu ti dani i kako su te vaše bebe već blizu godine dana. A ko da mom puno fali 😂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji